به گزارش خبرگزاری مهر از بندرعباس، محمد صدیق مرتضوی گفت: با توجه به سیاستهای موسسه تحقیقات شیلات ایران در ترویج آبزی پروری، مطالعه و پژوهش های گسترده ای بر روی گونه های خیار دریایی موجود در منطقه از سال 88 آغاز شد که این تحقیقات به تکثیر گونه "هولوتوریا لوکوسپیلوتا" منجر شد.
وی ادامه داد: همچنین در سال جاری کارشناسان ایستگاه تحقیقات نرم تنان بندرلنگه موفق به تکثیر و پرورش تنها گونه تجاری و با ارزش خلیج فارس با نام علمی "هولوتوریا اسکبرا" شدند.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان با بیان اینکه تاکنون این بیوتکنیک تنها در انحصار تعداد محدودی از کشورهای دنیاست، خاطرنشان کرد: خیار دریایی از ابعاد مختلف دارای اهمیت است و به دلیل داشتن پروتئین بالا و چربی پایین نسبت به سایر غذاهای دریایی کاربرد تغذیه ای بیشتری دارد و همچنین دارای بازار بسیار مناسبی در کشورهای جنوب شرق آسیاست.
وی گفت: خیار دریایی از نظر دارویی برخی از اشکال سرطان را درمان می کند و به عنوان ماده ضد باکتری و ضد قارچی محسوب می شود که در درمان بسیاری از بیماریهای مثل بیماریهای کلیوی، پوستی، آرتروز و درد مفاصل کاربرد دارد.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان خاطرنشان کرد: بخشهایی از بدن خیار دریایی سبب درمان بیماری صرع و ترشحات این گونه دریایی دارای ویتامین E با آنتی اکسیدان است که در لوازم بهداشتی آرایشی کاربرد زیادی دارد، همچنین محصولات تازه خشک شده و فرآوری شده خیار دریایی در دنیا از ارزش تجاری بالایی برخوردار است.
نظر شما