به گزارش خبرنگار مهر در قم، پردیسان که شامل دو قسمت شهر و شهرک میشود با سابقه احداث 10 ساله، در فاصله حدود 7 کیلومتری شهر قم قرار دارد و در حالیکه مدت زمان نسبتا طولانی از احداث آن میگذرد هنوز نتوانسته چهره یک شهرک با حداقل امکانات را به خود بگیرد و این در حالیست که با ادامه وضع موجود و اتمام پروژه مسکن مهر در این منطقه، باید آیندهای تنها در حد یک خوابگاه بزرگ شبانه را برای آن متصور شد.
پردیسان نیازمند شهرداری مستقل
یکی از اهالی شهرک پردیسان در گفتگو با خبرنگار مهر در قم با انتقاد از وجود مشکلات عدیده در این شهرک گفت: برای حل مشکلات ساکنین شهرک پردیسان، این منطقه باید دارای یک شهرداری مستقل باشد.
سید یارعلی ادیانی با اشاره به مشکلات رفاهی، اجتماعی، فرهنگی و... ساکنین این شهرک بیان داشت: بسیاری از ساکنان شهرک بعد از یک سال به علت مشکلات آن نقل مکان نموده و به داخل شهر قم برگشته و یا مجبور میشوند، در آنجا بمانند و مشکلات عدیدهای را تحمل کنند.
وی تصریح کرد: اگر هدف از ایجاد شهرک پردیسان کاهش یا حذف مشکلات مسکن جوانان و مسائل درون شهری و کم کردن آلودگیهای صوتی، ترافیک و نفس کشیدن راحتتر افراد داخل شهر قم است، آیا ایجاد امکانات اولیه برای دلخوشی مردم شهرک و علاقهمندی آنان برای ماندن در شهرک لازم نیست؟
ادیانی توجه به اصول اولیه شهرک سازی را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: نباید به پردیسان به چشم یک شهرک خوابگاهی نگاه شود زیرا با خوابگاهی شدن آن، اگرچه کمی از مسئله مسکن، ترافیک و دود شهر قم کاهش مییابد، اما در مقابل مسائل عدیدهای برای شهرک نشینان به وجود میآورد، به علاوه توسعه شهرک باید متناسب با امکانات موجود در آن باشد و در توسعه و گسترش آن باید حداقل امکانات رفاهی همچون درمانگاه، نانوایی، مدرسه، ایستگاه آتش نشانی لحاظ شود.
حمل و نقل عمومی پردیسان تقویت شود
وی در ادامه به مشکلات بخش حمل و نقل عمومی در شهرک پردیسان اشاره کرد و افزود: ایجاد یک پایانه مسافربری در نزدیکی شهرک به منظور جابجایی مسافر از داخل شهر قم تا ابتدای شهرک و از آنجا به داخل شهر و شهرک پردیسان ضروری است به علاوه اتوبوسهای پردیسان باید مخصوص پردیسان باشد و از مسیر خیابان ساحلی به پردیسان حرکت کنند تا در بلوار امین در ترافیک گیر نیافتند و این تعداد اتوبوس برای جمعیت 50 هزار نفری شهرک و بلوار امین، صفاشهر، دانشجویان دانشگاه قم، آزاد و... کافی نیست.
ادیانی کمبود مراکز درمانی را یکی دیگر از مشکلات ساکنین شهرک پردیسان عنوان کرد و اظهار داشت: کمبود درمانگاه و آزمایشگاه، نبود پزشکان متخصص، مطب پزشکان عمومی و خصوصی و...، نداشتن مراکز فیزیوتراپی، سونوگرافی و درمانگاههای دولتی و خیریه که باعث رفت و آمد ساکنان به شهر، ترافیک و هدر رفتن وقت میگردد از دیگر مشکلات این شهرک است که برای رفع آن میتوان با تشویق و دادن امتیازاتی از متخصصان و پزشکان عمومی برای ایجاد مطب و همچنین کارشناسان برای ایجاد مراکز آزمایشگاهی و حضور در درمانگاهها دعوت به عمل آورد.
کمبود نانوایی
وی با اشاره به کمبود نانوایی در پردیسان گفت: در شهرک حداقل 10 نانوایی نیاز است و میشود با ایجاد نانواییهای سیار فعلا این مشکل را تا حدودی حل کرد چرا که ساکنین شهرک مجبورند هر روز برای خرید نان به شهر بروند یا نان ساندویچی یا بسته بندی با قیمت گزاف بخرند، که هم از نظر سلامتی و هم از نظر مادی باعث هزینههای سنگین میشود.
ادیانی تصریح کرد: راه دسترسی نامناسب، ورودی کم عرض شهرک به خصوص در مقابل دانشگاه آزاد و قفل شدن بلوار فرهنگ در ساعات پیک کار دانشگاه، کمبود فضاهای ورزشی و آموزشی برای جوانان و دانش آموزان، نبود کتابخانه و مراکز فرهنگی، کمبود فضای سبز ومکان تفریحی، عدم درختکاری در اطراف و دورتا دور شهرک، نداشتن میدان تره بار و بازار روز و... از دیگر مشکلات پردیسان است که باید برای رفع آن فکری شود.
نظر شما