۲۱ دی ۱۳۸۹، ۱۴:۴۳

گودرزی دیباج:

تحقق آرمان­‌های سند چشم­‌انداز نیاز به تعریف مسیر دارد

تحقق آرمان­‌های سند چشم­‌انداز نیاز به تعریف مسیر دارد

دبیر بخش هنرهای تجسمی جشنواره هنری "ایران 1404" عنوان کرد که برای رسیدن به آرمان­‌های کشور ابتدا باید مسیر را تعریف و سپس به سمت آن حرکت کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هم‌اندیشی بخش تجسمی این جشنواره عصر روز گذشته، 21 دی با حضور مرتضی گودرزی دیباج دبیرجشنواره، حمید قدیریان دبیر بخش هنرهای تجسمی، داود ضامنی سرپرست مدیریت طرح و برنامه حوزه هنری و جمعی از هنرمندان مرکز هنرهای تجسمی در حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای این نشست ضامنی گفت: در سند چشم­انداز ایران 1404 افقی برای کشور ترسیم شده که بالاترین سند فرادستگاهی کشور محسوب می­شود و عمل به مفاد این سند ما را به آرمان­هایمان نزدیک می­کند. حرکت به سوی تحقق آرمان‌های سند چشم­انداز ایران 1404 آغاز شده و می­تواند با زبان و بیان هنر بستر مناسب خود را پیدا کند.

وی در مورد این سند توضیح داد:  البته به این سند انتقاداتی وارد است اما آنها نباید ما را از حرکت بازدارد، بلکه باید حرکت کنیم و طی مسیر ایرادها را یافته و آن­ها را اصلاح کنیم.  قصد داریم در این نشست بررسی کنیم که هنرمندان چه نقشی می­توانند در پیشبرد اهداف این سند داشته باشند. در این سند رشد و توسعه کشور در امنیت، اقتصاد و بسیاری موارد دیگر تعریف و تبیین شده اما به مقولاتی چون فرهنگ و هنر پرداخته نشده ­است.

سرپرست مدیریت طرح و برنامه حوزه هنری ادامه داد: در این نشست­ها با بررسی نگاه هنرمندان به این مقوله محتوای سند چشم انداز را بررسی کرده و سعی می­کنیم بتوانیم جهت­گیری­های لازم و مطلوب را در این عرصه داشته­باشیم.

در ادامه قدرت­اله معماریان، مجسمه­ساز گفت: هنرمندان پس از پیروزی انقلاب همواره بدون اینکه نیاز به یادآوری داشته ­باشند و بدون وجود یک سند مکتوب در راستای تحقق چنین آرمان­هایی گام برداشته­اند. بنابراین فکر می­کنم بهتر است آنچه را که قصد انجام آن ­را داریم بیشتر توضیح داده و تبیین کنیم.

ضامنی گفت: منظور این است که بخشی از تولیدات هنری خود را معطوف به برداشت­هایی از این سند کرده و آثاری را با الهام از آنچه در این سند آمده خلق کنیم. جشنواره هنری ایران 1404 می­تواند نقطه­ای برای شروع این کار باشد، به همین منظور حوزه هنری به عنوان یکی از اساسی­ترین نهادهای هنری کشور برای انجام چنین کار مهمی داوطلبانه فعالیت­هایی را آغاز کرده­است.

در ادامه دیباج گفت: جامعه هنری باید بتواند به شکلی کاملا خودجوش مسائل موجود در جامعه را درک کرده و همواره در پی یافتن راه­ حلی برای معضلات باشد، طبعا محقق شدن عدالت، امنیت، آزادی و سایر آرمان­ها آرزوی هر هنرمندی است، ما هم به این علت جشنواره هنری ایران 1404 را برگزار می­کنیم که هنرمندان بهتر از هر قشری مسائل جامعه را درک می­کنند و می­توانند برای آن چاره­اندیشی کنند.

وی افزود: هر کس ایران را دوست داشته­ باشد در تبیین سند چشم­انداز کشور کوشش خواهد کرد، هنرمندان هم که بیش از همه می­توانند با یافتن انحرافات و گوشزد کردن آنها جامعه را ارتقا دهند.

سپس ضامنی گفت: شان هنر و شکل­گیری هنر انقلاب بیش از هر چیزی در حوزه هنری بوده و تنها هنرمندان توانسته‌اند در تبیین بسیاری از امور با زبان هنر جامعه را به درک بسیاری از امور بکشانند، کلیات سند چشم­انداز روشن است و بر اساس همین کلیات می­توان دست به خلق اثر زد.

محسن نوری­نجفی، کاریکاتوریست نیز گفت: هنرمندان همواره در همین مسیر که گفته می­شود گام برداشته‌اند و باز هم هر وقت نیاز باشد در همین راستا اقدام خواهند کرد. باید چنین مواردی را به مسئولین اجرایی تا حدی گوشزد کرد.

در ادامه دیباج گفت: در دو مسیر هنرمندان می­توانند به خلق اثر دست بزنند، یک دسته هنرمندانی که به صورت خودجوش آثاری را خلق کنند و دسته دیگر هنرمندان دلسوخته­ای که دغدغه­هایی چون هشدار دادن به اجتماع و ... را دارند و با همین هدف دست به خلق اثر می­زنند.

وی افزود: هنرمندان برای خلق اثر در این جشنواره باید به یکی از سه نکته آسیب­شناسی بدون سیاه­نمایی دست بزنند و چشم­انداز وضع مطلوب برای جامعه نیز در اثرشان مشهود باشد و همچنین راهکار و روش برای حل مشکلات بپردازند.

منصور فارسی، مجسمه­ساز هم خواستار تبیین بیشتر نقش هنرمندان در اجرایی کردن سند چشم­انداز شد تا هنرمندان بتوانند بهتر در این عرصه فعالیت کنند.

در پایان این نشست، امین مقدم گفت: ما باید ابتدا سند چشم­انداز را نقد و تبیین کنیم و افق آینده این سند را تبیین و ترسیم کنیم تا بتوانیم تصویر روشنی از آینده داشته ­باشیم.

سپس مسعود صالحی و علیرضا امین مقدم خواستار حضور بخش خوشنویسی در جشنواره هنری ایران 1404 شدند که دیباج گفت: مسئله را پیگیری کرده و در صورت امکان این کار انجام خواهد شد.

در این نشست همچنین مهدی حاجی­محمدی فریمانی، نادر قشقایی، طاهر شیخ­الحکما، کیومرث قورچیان، کامیار صادقی، مهدی فرخی، سید عبداله حاجی­ سید حسن، قاسم غلامی، ابوالفضل خسروی، منصوره عالیخانی، احمد آقاقلیزاده، علی محمد شیخی و فاطمه منظوری حضور داشتند.

نخستین جشنواره "ایران 1404" به منظور یادآوری مجدد سند چشم‌انداز بیست ساله کشور در هشت رشته هنری تجسمی، موسیقی، نمایش، سینما، معماری، طنز، انیمیشن و ادبیات خردادماه سال آینده توسط حوزه هنری برگزار می‌شود.
 

کد خبر 1229977

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha