به گزارش خبرنگار مهر در یاسوج، چندی پیش شایعه ای مبنی بر مرگ سه نفر در استان بر اثر تزریق پنی سیلین در سطح وسیعی پخش شد و هر میزان که این شایعه گسترش می یافت بر تعداد متوفیان در این شایعه نیز افزوده می شد.
به رغم تکذیب این شایعه از سوی مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان و به رغم گذشت یک هفته از انتشار آن، متصدیان داروخانه در شهر یاسوج می گویند تقاضا برای داروی پنی سیلین بسیار کم شده است.
یکی از متصدیان داروخانه در این شهر گفت: از هفته گذشته و با گسترش این شایعه کسی حاضر به خرید پنی سیلین نیست.
رستمی افزود: حتی بیمارانی که در نسخه آنان پنی سیلین تجویز شده است نیز حاضر به دریافت آن نیستند.
بیماران حاضر به تزریق پنی سیلین نیستند
این مسئله شامل حال پزشکان نیز شده است و برخی از پزشکان می گویند بیماران به آنان تاکید می کنند که در نسخه آنان پنی سیلین نوشته نشود.
یک پزشک در یاسوج گفت: هم اکنون مردم وحشت عجیبی از پنی سیلین پیدا کرده اند و بیماران از تزریق پنی سیلین اجتناب می کنند.
دکتر فتح الله مردانی افزود: بیمارانی که یک روز پزشک را مجبور به تجویز آمپول برای خود می کردند و می گفتند "پزشکی که آمپول ننویسد، پزشک نیست"، اکنون حاضر به تزریق پنی سیلین و سایر داروهای تزریقی نیستند.
وی بیان کرد: هر روزه بیماران زیادی به اینجانب مراجعه می کنند و همه آنها نیز تاکید می کنند که "آمپول پنی سیلین تزریق نمی کنند چون چند نفر را کشته است".
مردانی اظهار داشت: با گسترش این شایعه و اضافه کردن شاخ و برگهایی به آن، حتی استفاده از سایر آمپولهای تزریقی نیز به شدت کاهش یافته است.
این پزشک تصریح کرد: هم اکنون پزشکان متهم هستند و نمی توانند وظیفه اصلی خود را انجام دهند و بیماران نیز به سیستم بهداشت و درمان بی اعتماد شده اند و ادامه این روند اصلا به نفع بهداشت و سلامت جامعه نیست.
وی در خصوص یکی از تبعات این شایعه گفت: مثلا ممکن است بیماری مبتلا به گلو درد چرکی شده و نیاز ضروری به پنی سیلین داشته باشد که در صورت عدم تزریق پنی سیلین احتمال دارد در آینده به بیماریهای دیگری از جمله روماتیسم قلبی مبتلا شود.
مردانی بیان داشت: هنوز به خوبی در خصوص تکذیب این شایعه روشنگری نشده و لازم است در این خصوص اطلاع رسانی بیشتری شود.
مردم به شایعات توجهی نکنند
با این حال رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج مجددا بر عدم صحت این شایعه تاکید کرد و گفت: آمپولهای مصرفی در بیمارستانها به هیچ وجه مشکلی نداشته است و مردم به شایعات توجهی نکنند.
سید حسام الدین نبوی زاده افزود: همه داروهای موجود در داروخانه های این استان مورد تائید وزارت بهداشت است و در سه مورد مرگ مشکوکی که اتفاق افتاده، کیفیت داروهای مصرفی باعث مرگ نشده است.
نبوی زاده با اشاره به وجود حساسیت به پنی سیلین در برخی از افراد اظهار داشت: حساسیتهای این چنینی ظرف چند دقیقه باعث مرگ فرد می شوند و این در حالیست که در یک مورد مرگی که به این نوع حساسیت نسبت داده شده، مرگ پس از گذشت ساعتها از مصرف پنی سیلین اتفاق افتاده و به هیچ وجه ارتباطی با حساسیتهای پنی سیلین نداشته است.
وی درخصوص مرگ یک بیمار در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج نیز گفت: این بیمار از آمپول رانیتیدین استفاده کرده بود که به هیچ وجه باعث ایجاد حساسیت نمی شود و پس از بررسی کامل به این نتیجه رسیدیم که مرگ او سکته قلبی بوده و هیچگونه ارتباطی با دارو نداشته است.
نبوی زاده تصریح کرد: مرگ بیمار دیگری نیز به علت عفونت خونی بوده و پرونده بیمار در این مورد واضح است.
نظر شما