به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه "بین خودمون باشه" کاری از گروه جوان و فرهنگ رادیو جوان است که هر شب در گفتگویی صمیمانه با هنرمندان، سیاستمداران، ورزشکاران و ... به بررسی فعالیتها و زندگی شخصی این افراد میپردازد.
این برنامه ساعت 22:30 به تهیهکنندگی حسین سلطانی، سردبیری محمدعلی علائی و اجرای مازیار فکریارشاد از رادیو جوان روی آنتن میرود.
- کارگاه آموزشی زبان جوانی در رادیو اولین هماندیشی جوان و رادیو با حضور دکتر مهدی سمایی مؤلف کتاب فرهنگ زبان مخفی، دکتر محمود اکرامی جامعهشناس و ایوب آقاخانی، مدرس نویسندگی در سالن آمفی تئاتر معاونت صدا برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه آموزشی مهدی سمایی در سخنانی به تشریح زبان به عنوان یک پدیده انتزاعی پرداخت و گفت: زبان یک پدیده انتزاعی است که به وسیله گویشوران آن زبان عینیت پیدا میکند و افراد با توجه به طبقه اجتماعی، سن، شغل و تحصیلات از زبان و واژه گان خاص خودشان استفاده میکنند.
وی افزود: گونههای زبانی، زبان فارسی یا هر زبان دیگری را میسازد. این گونههای زبانی براساس گونههای اجتماعی و یا جغرافیایی شکل میگیرند. در گونههای اجتماعی است که افراد بسته به شغل و جنس و سن و مشاغل مختلف واژگان و زبان خاص خوشان را بوجود میآورند و در ارتباطات خود از آنها استفاده میکنند. اصناف و مشاغل مختلف برای اینکه اسرار و رازهای صنف خودشان را حفظ کنند یکسری لغات و واژهگان خاص بکار میبرند که دیگران نتواند مطالب آنها را درک کنند که قشر جوان جامعه نیز از این امر مستثنی نیستند و برای ایجاد ارتباطات، تبادل افکار و عقاید شان از الفاظ مخفی خاص خودشان استفاده می کنند.
در ادامه این کارگاه آموزشی محمود اکرامی گفت: برای برقراری و ایجاد ارتباط، نماد و شیوههای متفاوتی وجود دارد و یکی از این شیوهها برقراری ارتباطی، ارتباط کلامی است که البته در رادیو برای ایجاد این ارتباط علاوه بر کلام از سکوت و یا افکتهای مختلف استفاده میشود.
در بخش دیگری از این کارگاه آموزشی ایوب آقاخانی با اشاره به "زبان" به عنوان وسیلهایی برای ایجاد وحدت نظر در بین طرفین گفتگو و یا ارسال کننده و یا گیرنده پیام گفت: زبان در مفهوم کاربردی و کارکردی ابزاری برای ارسال و دریافت پیام است، هر پیامی دارای ویژگی و خاصیتی است و ما باید توجه داشته باشیم چه پیامی را با چه هدف و به چه کسی میخواهیم بفرستیم. در روند انتقال پیام باید تمام ویژگیهای زبان را به طور جدی رعایت کنیم.
وی افزود: همه قواعد و اصول نوشتن بر این امر تاکید دارد که هرچه که آسان بنویسم آسان فهمیده میشود و پیام وقتی آسان فهمیده شود اثرگذارتر است.
آقاخانی تصریح کرد: رسانه در تمام دنیا به صورت ناخودآگاه برای یک پدیده یا یک امر مشروعیت ایجاد میکند یا مشروعیت آن را از بین میبرد چون مخاطب گمان دارد پیام را از یک فهم بالاتر دریافت میکند پس آن پیام را تایید میکند.
وی در خصوص استفاده از زبان خودمانی در رسانه گفت: مد یا زبان خودمانی در هر فرهنگ ممکن است وجود داشته باشد ولی نباید برای انتقال پیام در رسانه از این واژهگان استفاده کنیم چون از حالت مخفی بودن خارج میشود و تبدیل به زبان علنی و مشروع میشود و مخاطب تصور میکند این الفاظ چون از رسانه پخش میشوند پس مشروعیت دارد.
نظر شما