محمدعلی طالبی به خبرنگار مهر گفت: من در فاصله سالهای 90 تا 2000 میلادی سه دوره با فیلمهای "چکمه"، "تیک تاک" و "کیسه برنج" در جشنواره فیلم برلین حضور داشتهام و این چهارمین بار است که به این جشنواره دعوت میشوم، فیلم در بخشی برای مخاطب کودک و نوجوان و بزرگسال نمایش داده میشود.
کارگردان "باد و مه" ادامه داد: سینمای ایران موفقیتهایی در جشنوارههای مختلف داشته، سابقه سینمای ایران در این جشنواره هم خوب است و فیلمهای "آواز گنجشکها" و "درباره الی" هم در این جشنواره دیده و تحسین شدهاند. جشنواره فیلم برلین از جشنوارههای معتبر و درجه A جهان است و نوع فیلمها است که داوری را تحت تاثیر قرار میدهد.
این کارگردان افزود: حضور "باد و مه" در این جشنواره را به فال نیک میگیرم و آن را ادامه مسیری میدانم که سینمای ایران و سینماگرانش در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیمودهاند و با سینمایی هنری و ارزشمند فرهنگ ایرانی را برای مخاطبان معرفی کردهاند. این جشنواره ویترینی خوب است تا فیلم برای مخاطبان سایر کشورها نمایش داده شود.
طالبی گفت: اولین نمایش "چکمه" در جشنواره برلین بود و پس از آن فیلم در حدود 40 جشنواره بین المللی روی پرده رفت، جذابیتهای جشنواره برلین و قواعد حرفهای حاکم بر آن باعث دیده شدن آثاری میشود که در این جشنواره روی پرده میروند، اما متاسفانه به فیلمهایی از جنس "چکمه" و آثاری از این دست در ایران توجه نمیشود و این فیلمها اکران مهجوری دارند.
وی درباره احتمال موفقیت فیلمش در جشنواره برلین گفت: پیشبینی بسیار سخت است، فیلمهای مهمی در این دوره و در این بخش حضور دارند و رقابت زیاد است، برای من جایزه گرفتن مهم نیست، مهم دیده شدن فیلم به عنوان نمایندهای از سینمای ایران است. جشنواره فیلم برلین فرصتی است تا با مخاطب جهانی از فرهنگ ایرانی بگوییم.
سه فیلم از سینمای ایران برای شرکت در بخش "کودک" شصت و یکمین دوره جشنواره فیلم برلین انتخاب شدند. فیلم سینمایی "باد و مه" ساخته محمدعلی طالبی، فیلم کوتاه داستانی "خانه فاطمه کجاست؟" به کارگردانی فریدون نجفی و انیمیشن "قصههای یکخطی" ساخته بهزاد فرهت به عنوان نمایندگان ایران در این بخش به نمایش درمیآیند.
نظر شما