به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر شوراهاي دانش آموزي از سال 1379 به منظور مشاركت دانش آموزان در امور مربوط به مسايل آموزشي، پرورشي، انضباطي ، ورزشي، فوق برنامه و ايجاد ارتباطي صحيح و مستقيم و دوسويه بين دانش آموزان و اولياي مدرسه و ارج نهادن به شخصيت و كرامت آنان و تقويت اعتماد به نفس ، نوآوري ، مسئوليت پذيري و مشاركت جويي در دانش آموزان تشكيل شده و در سال تحصيلي جاري نيز به مقطع ابتدايي راه يافته است.
بر اساس اين گزارش دانش آموزان مي توانند كانديداهاي خود را انتخاب كنند، كنديداها با راي دانش آموزان مي توانند عضو شوراي دانش آموزي مدرسه شوند و اعضاي اين شوراها وظايفي همچون همكاري در برنامه ريزي و اجراي مناسبت هاي مذهبي ، انقلابي و ملي در مدرسه ، همكاري در برگزاري نماز جماعت ، بازديدهاي علمي ، اردوهاي تفريحي ، مسابقات ، همكاري در تنظيم برنامه امتحانات داخلي مدارس ، ارايه پيشنهاد به مديرمدرسه جهت تشويق دانش آموزان فعال در امور اجرايي مدرسه و.. را بر عهده دارند.
همچنين براساس ماده 21 شوراها ، دانش آموزان نقش مشورتي و مشاركتي در امور اجرايي مدرسه دارند و تصميمهاي آنها با راي اكثريت و پس از تاييد مدير با رعايت مفاد آيين نامه شوراي دانش آموزي قابل اجرا است و مدير مدرسه موظف به همكاري لازم در حد امكانات و توان با شوراي دانش آموزي است.
نظر شما