به گزارش خبرنگار مهر، امینالله تقوی مطلق در نخستین همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در شیلات گفت: میزان صید از سال 2000 از 93.7 دهم میلیون تن به 87.9 دهم میلیون تن در دنیا رسیده است، در حالی که شناورهای صیادی دنیا 75 درصد افزایش یافته اند.
سرپرست سازمان شیلات ایران گفت: براساس آمار پائو 60 درصد ذخایر ماهی دنیا در حال نابودی یا تحت فشار هستند.
وی بابیان اینکه شاخص صید بر واحد ظرفیت در دنیا 6 برابر کم شده است، گفت: نسبت رشد صیادی و سرمایهگذاری در دنیا منفی است و پرداختن به شغل صیادی اشتغال جدیدی هم ایجاد نمیکند.
تقوی با اشاره به اینکه آمارهای صید و صیادی نشان میدهد باید به سمت تولید آبزیپروری حرکت کنیم، گفت: آمار آبزی پروری در دنیا از 4.7 دهم میلیون تن در سال 1980 به 52.5 میلیون تن در سال 2008 رسیده است.
وی همچنین گفت: ارزش افزوده ناخالص صید در دنیا برای 89 میلیون تن تولید 80 میلیارد دلار است اما این ارزش افزوده برای 52.5 میلیون تن محصولات آبزیپروری 95 میلیارد دلاربرآورد می شود.
وی با بیان اینکه دیگر امیدی به ایجاد اشتغال و ارزش افزوده در صید صیادی نخواهیم داشت، اظهارداشت: سیاست بخش شیلات کشور سرمایهگذاری در بخش تولید آبزیپروری است.
تقوی بابیان اینکه با برنامه ریزیهایی که انجام شده طی 10 سال آینده باید به استانداردهای آبزیپروری دنیا برسیم به ظرفیت موجود کشور برای پرورش ماهی در قفس و ماهیان خاویاری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر زمینه پرورش 800 تا 900 هزار تن ماهی در قفس در کشور وجود دارد، همچنین ظرفیتهای تولید بچه ماهی ساخت قفس، تکنیک تکثیر بچهماهی و تولید ماهیان خاویاری در کشور موجود است.
تقوی تصریح کرد: همچنین در مورد پرورش میگو دانش کافی و مدیریت خوبی اعمال میشود و برداشت دو بار در سال و تولید 10 تن در هکتار از ظرفیتهای این بخش است.
سرپرست سازمان شیلات ایران ادامه داد: بعد از اجرای هدفمندی یارانهها میزان تسهیلات سازمان شیلات از 20 میلیارد تومان به 70 میلیارد تومان افزایش یافته و با بهره 10 الی 11 درصد آماده واگذاری به تولیدکنندگان در این بخش است.
وی همچنین با بیان اینکه محصولات تولیدی بخش شیلات خرید تضمینی میشود، گفت: دولت در بخش صید و صیادی 10 درصد بیمه صیادان را میپردازد.
نظر شما