به گزارش خبرنگار مهر در سمنان، حجت الاسلام محمد باقر لیاقتی بعد از ظهر یکشنبه در آیین معارفه مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان سمنان گفت: در بخش صید نیز ناظر شرعی در کشور وجود ندارد که باید در آینده باید برای آن فکری کرد.
وی با اشاره به حضور بیش از 300 ناظر شرعی در 600 کشتارگاه صنعتی کشور گفت: نظارت بر ذبح شرعی یکی از نکات مهم و از وظایف شرعی اسلامی است.
به گفته وی، بیشترین مشکل در کشتارگاههای سنتی که زیر نظر شهرداریهاست وجود دارد و باید کنترل بیشتر شود.
وی افزود: با توجه به اهمیت و ضرورت حضور ناظران ذبح شرعی در کشتارگاههای سنتی، شهرداریها با تأمین هزینه ناظران میتوانند حضور آنها را در ساعات کاری ذبح تضمین کنند.
حجت الاسلام لیاقتی افزود: در کشتارگاههای صنعتی و نیمه صنعتی که زیر نظر سازمان دامپزشکی فعالیت دارند ناظران ذبح شرعی در ساعات کاری حضور داشته و کشتار دام و طیور را زیر نظر دارند.
وی با اشاره به اینکه تامین اعتبار و تامین نیروی آگاه و آموزش دیده برای نظارت اصلی ترین نیازهای این بخش است، گفت: آموزش ناظران و ذابحان در استانهای کشور با برگزاری کلاسهای آموزشی از سوی سازمان دامپزشکی پیگیری میشود.
سرپرست حوزه نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی کشور فرهنگ سازی ناظران شرعی کشتارگاهها در بحث ذبح شرعی را خواستار شد و گفت: روحانیون برای فرهنگ سازی درخصوص ذبح اسلامی باید تلاش کنند.
وی نظارت بر ذبح شرعی را مانند نظارت بر بهداشتی بودن ذبح لازم دانست و گفت: تامین غذای سالم از نظر شرعی و بهداشتی از وظایف نظام اسلامی در برابر مردم است.
حجت الاسلام لیاقتی در زمینه گوشت های وارداتی، به اعزام ناظران شرعی به کشورهای غیر اسلامی صادرکننده گوشت اشاره کرد و گفت: ناظران شرعی سه ماه در سال به این کشورها اعزام و بر کشتار و ذبح شرعی نظارت می کنند.
سرپرست حوزه نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی کشور از تهیه برنامه جامع برای ساماندهی کشتارگاه ها خبر داد و گفت: در این طرح از سال آینده و در تمام شهرهای کشور کارگاه های تئوری و عملی مسائل ذبح شرعی، برای ناظران و ذابحان برگزار می شود و شرکت کنندگان با دریافت کارت مخصوص، برای فعالیت در کشتارگاهها مجاز شناخته می شوند.
در این آیین حجت الاسلام رجبعلی اسماعیلی به عنوان سرپرست دفتر نمایندگی ولیفقیه در دامپزشکی استان سمنان معرفی و از تلاش های مسئول سابق این دفتر قدردانی شد.
نظر شما