به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا محبتی عصر یکشنبه در جلسه شورای قضایی مازندران افزود: اهداف شورای حل اختلاف را بر سه محور کاهش مراجعات مردمی به مراجع قضایی ، توسعه مشارکت های عمومی مردمی و حل اختلاف و رفع منازعات با هدف ایجاد و صلح و سازش بر شمرد.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری مازندران با اشاره به اینکه شورای حل اختلاف با اندیشه ریاست قوه قضاییه وقت در راستای ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه و اجرای برنامه های قضازدایی از سال 89 با تجویز ماده 189 قانون برنامه سوم توسعه آغاز شده گفت: این نهاد امروزه نیز با تاکید رئیس معظم قوه قضاییه با استعانت از خداوند در راستای ترویج فرهنگ اصیل و ارزشمند صلح و سازش در نظام مقدس جمهوری اسلامی فعالیت می کند.
رئیس شورای حل اختلاف مازندران ادامه داد: این معاونت به عنوان متولی امور شوراها در حوزه این استان از بدو تشکیل شوراها در سال 81 در استان تشکیل و امروز در جهت مدیریت صحیح همراه با توسعه کمی و کیفی این نهاد، با شناخت توانمندیهای آن در صلح و سازش با استفاده از ظرفیت های موجود، برنامه های اجرایی مربوط به شورا های حل اختلاف را با لحاظ نمودن ظرفیت قانونی که در مجلس شورای اسلامی به آن داده است مشغول فعالیت است.
رئیس شوراهای حل اختلاف مازندران با اشاره به اجرای برنامه ساماندهی شوراها بر اساس قانون اخیرالتصویب تعداد شعب شورای حل اختلاف استان را تا آذرماه سال 89 تعداد 972 واحد اعلام و اظهار داشت: قبل از اجرای طرح ساماندهی کمی و کیفی تعداد شعب شورا ها 401 شعبه شهری و تعداد571 شعبه روستایی بوده است.
وی میانگین ورودی پرونده ها در 9 ماه نخست سال را 166 هزار و 32 فقره اعلام کرد و گفت: از این تعداد 164 هزار و 32 فقره پرونده مختومه شده است.
محبتی، مجموع پرونده های کیفری و حقوقی منجر به صلح و سازش را 31 هزار و 722 فقره و گفت: تعداد37 هزار فقره از پرونده هایی بوده اند که قابلیت صلح وسازش ندارند.
این مقام قضایی مجموع پرونده هایی که قابلیت صلح و سازش داشته اند را 775 هزار فقره عنوان کرد.
نظر شما