۲۸ دی ۱۳۸۹، ۹:۳۱

اندیشه و متفکران پیشرو-3/

"تخصصی شدن" مانع ظهور متفکر کلیدی است

"تخصصی شدن" مانع ظهور متفکر کلیدی است

استاد فلسفه دانشگاه وندربیلت آمریکا گفت: ترکیب و تلفیق حوزه‌های گوناگون معرفتی و فرآیند تخصصی شدن باعث می‌شود متفکر بخشی از هر حوزه معرفتی را انتخاب و مطالعه کند که نتیجه این شیوه، تربیت "متفکر کلیدی" نخواهد بود.

دکتر جان لچز استاد فلسفه دانشگاه وندربیلت آمریکا در مورد پیشروان اندیشه درهر یک از شاخه‎های معرفتی از جمله افلاطون و ارسطو در فلسفه و وبر و دورکیم در جامعه شناسی و مشخصه‏های این افراد به خبرنگار مهر گفت: افرادی چون ارسطو و افلاطون در حوزه فلسفه از بنیانگذاران این حوزه هستند. همچنین اشخاصی چون دورکیم و وبر نیز از بنیانگذاران جامعه شناسی محسوب می‌شوند.

وی افزود: غیر از بنیانگذارن هر حوزه علمی و معرفتی افرادی نیز هستند که جایگاه بالایی در آن حوزه‌ها دارند. بزرگی و جایگاه والای این افراد به سبب ابداع، نوآوری، جامعیت و قابل باور (عقلانی) بودن آراء و اندیشه‌های آنان است.

مؤلف "ذهن و فلسفه" در ادامه یادآور شد: آثار و آرای این متفکران کلیدی باید مطالعه شوند. به عبارت دیگر هر فرد در حوزه معرفتی و علمی خود باید آرای متفکران اصلی و کلیدی آنرا بخواند.

وی در مورد این موضوع که شاهد ظهور چنین افرادی در قرن 21 نخواهیم بود گفت: هنوز در اوایل قرن 21 قرار داریم و قضاوت در مورد ظهور و یا عدم ظهور متفکران کلیدی در حوزه‌های معرفتی زود است.

وی تصریح کرد: البته بسیار سخت و دشوار است تا ایده و نظریه‌ای نو و جدید در هر حوزه معرفتی بیان و ارائه شود. یکی از علتهای این موضوع این است که حوزه‌های معرفتی گوناگون و مختلفی با یکدیگر ترکیب شده‌اند که تسلط بر آنها سخت و دشوار است.

مؤلف "ارتباط فلسفه با زندگی" در پایان تأکید کرد: ترکیب و تلفیق حوزه‌های گوناگون معرفتی و فرآیند تخصصی شدن باعث می‌شود متفکر بخشی از هر حوزه معرفتی را بردارد و مطالعه کند و نتیجه این شیوه تربیت "متفکر کلیدی" نخواهد بود.

کد خبر 1234606

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha