۲ آبان ۱۳۸۳، ۱۲:۱۶

عضو هيئت علمي دانشگاه صنعتي شريف در گفت و گو با "مهر":

صنايع كشور بايد تحقيقات و پژوهش هاي خود را به دانشگاه ها واگذار كنند

صنايع كشور بايد تحقيقات و پژوهش هاي خود را به دانشگاه ها واگذار كنند

استاد دانشكده متالوژي دانشگاه صنعتي شريف گفت: در همه جاي دنيا دانشگاه ها متولي تحقيق و پژوهشند، اما در ايران تعاملي بين صنايع و سازمان هاي مختلف با دانشگاه ها وجود ندارد. وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بايد وزارتخانه ها و صنايع كشور را به سمتي سوق دهد تا پژوهش ها و تحقيقات خود را به دانشگاه ها واگذار كنند.

دكتر عباس اكبرزاده در گفت و گو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" افزود: استادان در ايران براي رفع نيازهاي مالي خود بيشترين زمان خود را به تدريس در دانشگاه مي پردازند و كمتر به ارائه پروژه هاي تحقيقاتي مي پردازند. اين يك معضل بزرگ در نظام آموزش عالي كشور محسوب مي شود و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بايد سعي كند از كانال هاي ديگري به طور مستقيم يا غيرمستقيم دانشگاه ها را با وزارتخانه ها، كارخانه ها و صنايعي كه متولي امر توليد در كشور هستند در ارتباط قرار دهد.

وي تصريح كرد: وزارت علوم، تحقيقات و فناوري بايد با طبقه بندي دانشگاه ها، دانشگاه ها را متولي امور پژوهشي در زمينه هاي خاص كند. به طور مثال وزارت علوم مي تواند دانشگاه هاي تهران، شريف و اميركبير را متولي پژوهش در زمينه انرژي اتمي معرفي كند و با ارتباط مستمر با ديگر وزارتخانه ها و صنايع تحقيقاتي كه مرتبط با انرژي اتمي است به سمت اين سه دانشگاه سوق دهد، در واقع وزارت علوم بايد با جلب اعتماد ساير سازمانهاي كشور، تحقيقات را به درون دانشگاه ها بياورد. به همين صورت وزارت علوم مي تواند دانشگاه ها را طبقه بندي كرده و آنها را براي تحقيق و پژوهش در زمينه هاي معين معرفي كند.

عضو هيئت علمي دانشگاه صنعتي شريف تصريح كرد: با توجه به كمبود بودجه در دانشگاه ها يكي از راه هاي خروج از آموزش صرف و توجه بيشتر به تحقيقات بنيادين و قابل توليد سوق دادن صنايع و سازمانهاي مختلف به سمت دانشگاه ها است.

کد خبر 123513

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha