۲۹ دی ۱۳۸۹، ۱۳:۲۸

عبدلی در گفتگو با مهر؛

چاپ کتاب برای نابینایان نیازمند حمایت بیشتری است

چاپ کتاب برای نابینایان نیازمند حمایت بیشتری است

قم - خبرگزاری مهر: مسئول بخش نابینایان کتابخانه عمومی آیت الله خامنه‌ای قم با انتقاد از آمار پایین چاپ کتاب در بخش نابینایان در کشور گفت: چاپ کتاب در این بخش نیازمند حمایت بیتشری است.

حسن عبدلی در گفتگو با خبرنگار مهر در قم به آمار بالای صدور مجوز چاپ کتاب در بخش‌ها و زمینه‌های مختلف در کشور اشاره کرد و بیان داشت: متاسفانه در بخش کتاب نابینایان به طور میانگین هفته‌ای یک کتاب تولید می‌شود که این با توجه به نیاز مطالعاتی این قشر، به هیچ وجه جوابگو نیست.

وی با بیان اینکه در حال حاضر به جز مجتمع رودکی مرکز دیگری برای ارائه خدمات کتاب گویا و بریل در کشور وجود ندارد، خاطرنشان کرد: مسئولین باید به فکر احداث چند چاپخانه دیگر بریل در کشور باشند همچنین باید استودیوهای جدید برای تولید کتاب گویا به وجود آید.

عضو کارگروه تخصصی نابینایان در ادامه بیان داشت: سازمان‌ها و نهادهای خدمت‌رسان به نابینایان باید برای ارائه خدمات کتابخانه‌ای به این قشر از جامعه با کتابخانه‌ها همکاری کنند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز باید در مورد نابینایان و معلولان تامل بیشتری کند و ناشران را مجبور به چاپ کتاب‌های گویا یا دیزی و کتاب‌هایی با خط بریل نماید.

کمبود منابع مطالعاتی یکی از مهم‌ترین مشکلات نابینایان

وی کمبود منابع مطالعاتی را یکی از مهم‌ترین مشکلات نابینایان برشمرد و افزود: باید ساز و کار و اعتبارات ویژه‌ای برای ارتقای سطح دانش علمی نابینایان و جذب آنان به کتابخانه‌ها در نظر گرفته شود.

عبدلی در بخش دیگری از سخنان خود به بخش نابینایان کتابخانه عمومی آیت الله خامنه‌ای اشاره کرد و گفت: بخش نابینایان این کتابخانه در حدود 5 سال قبل فعالیت خود را آغاز کرد و در حال حاضر این بخش یکی از مجهز‌ترین کتابخانه‌های نابینایان از لحاظ امکانات در سطح کشور است که دارای بخش‌های مختلف کتابخانه الکترونیک، مخزن بریل و گویا، چاپخانه بریل و استودیو صدا می‌باشد که به 250 نفر از نابینایان استان که 50 نفر آنان در مقطع ابتدایی هستند و 40 نفر از نابینایان استان‌های دیگر شامل مازندران، البرز، قزوین و تهران خدمات رسانی می‌نماید.

وی همچنین در خصوص منابع مطالعاتی بخش نابینایان این کتابخانه گفت: در حال حاضر این بخش دارای 2 هزار نسخه کتاب بریل و 2 هزار و 200 عنوان کتاب گویا می‌باشد که از این تعداد 21 عنوان از کتاب‌های بریل در خود استان قم تبدیل به خط بریل شده و 20 عنوان از کتاب‌های گویا نیز در داخل استان تولید شده است به علاوه در این مرکز جزوات دانشجویان نابینا نیز بنا به درخواست خود آنان از حالت مکتوب و یا فایل وردی به خط بریل برگردانده می‌شود.

تولید کتاب تصویری نابینایان برای اولین بار در قم

مسئول بخش نابینایان کتابخانه عمومی آیت الله خامنه‌ای تولید زیارت‌نامه ناحیه مقدسه به خط بریل و زیارت نامه حضرت معصومه(س) به خط درشت برای کم بینایان و خط بریل برای نابینایان و... را از دیگر تولیدات این بخش عنوان کرد و افزود: اخیرا نیز به منظور پاسخگویی به نیاز مطالعات قشر نابینا برای اولین بار در استان قم کتاب تصویری ویژه نابینایان در این کتابخانه تولید شده است تا آنان از اشکال به خصوص اشکالی که نمی‌توانند لمس کنند تصویر ذهنی داشته باشند همچنین به مطالعه بیشتر جذب شوند.

وی در خصوص چاپ این کتاب تصویری اضافه کرد: برای تولید این نوع کتاب تصویر با مداد یا ماژیک روی کاغذ از طریق پرین‌تر گرمایی به صورت برجسته نقش می‌بندد که البته هزینه نسبتا بالایی دارد و تا کنون توانسته‌ایم سه نسخه از این کتاب را با عنوان قصه‌های به یادمادنی را که شامل هشت قصه برای کودکان می‌باشد را تولید کنیم که انشاء الله در آینده با خرید دستگاه تولید این نوع کتاب در استان، بتوانیم کتاب‌های بیشتری را تولید نماییم.
 

کد خبر 1235949

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha