به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، این کارشناسان در نشست مشترکی خواهان برنامه ریزی برای پیشگیری و جلوگیری از ادامه این روند برای حفظ سلامتی و جلوگیری از انتقلا بیماریها شدند.
مدیرکل دامپزشکی گلستان بر لزوم ساماندهی کارخانجاJ خوراک دام و طیور در استان برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی طیور تاکید کرد.
احمد طبرسا در نشست مشترک با جهاد کشاورزی استان افزود: بحث جوجه ریزی و نظارت کامل دامپزشکی بر آن، آموزش و اطلاع رسانی کامل در خصوص موضوعات رخ داده به مرغداران از جمله اقداماتی است که تاکنون در زمینه پیشگیری از بیماریهای تنفسی طیور در استان صورت گرفت.
وی اظهار داشت: با توجه به مسائل بوجود آمده چند آیتم برای ما مشکل ساز بوده که باید با همکاری سایر ارگانها و ادارات ذی ربط حل و بررسی شود و از جمله آن معدوم سازی لاشه های تلف شده در کنار جاده ها، حمل کود مرغی و مرغ زنده بدون گواهی حمل بهداشتی است.
وی خاطرنشان کرد: بحث آموزش مرغداران و دامپزشکان، فروش مرغ زنده در سطح شهرستانها و روستاها که در این موارد باید تمام ادارات مربوط دخیل و همکاری کنند.
طبرسا تاکید کرد: بحث حضور مسئول فنی در همه مرغداریها را به جد پیگیری کرده و مسئله کشتارگاههای طیور را با نظارت بیشتر و دقیق تر در دستور کار قرار داده ایم.
نجفی کارشناس اداره تعزیرات حکومتی استان نیز، بحث تلفات حاصل شده در صنعت مرغداری را یک معضل استانی و ملی نام برد و خاطر نشان کرد: بدون عزم جدی توسط همه ادارات این مسئله قابل حل نخواهد بود.
وی پیشنهاد داد: اکیپی از اداره تعزیرات و دامپزشکی در دو ناحیه شرق و غرب کشتارگاههای طیور را بازدید و از ورود هرگونه مرغ زنده بدون مجوز جلوگیری کنند.
نجفی افزود: مورد رهاسازی لاشه های تلف شده طیور در کنار جاده ها چون این کار تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب می شود باید با متخلفان طبق قانون برخورد کرد.
وی خاطرنشان کرد: باید در بحث قرنطینه نیروی انتظامی ارتباط بیشتری با مامورین دامپزشکی داشته باشند.
جعفری معاون سازمان جهاد کشاورزی گلستان نیز، در خصوص بیمه اجباری طیور و مسئله سوخت مرغداریهای توضحیاتی ارائه کرد.
وی افزود: مسائل بوجود آمده درصنعت طیور استان خسارت هنگفتی را به اقتصاد استان وارد می کند و در اسرع وقت به تمام ادارات جهاد کشاورزی استان نامه ای ابلاغ خواهد شد که بدون تایید مرغداریها از نظر بهداشتی توسط دامپزشکی شهرستان و اطمینان از وضعیت بیمه جوجه ها از دادن حواله سوخت به مرغداران خودداری کنند.
مقرر شد یک تیم متشکل از تعزیرات حکومتی، شبکه بهداشت، دامپزشکی، نیروی انتظامی، شهرداری و اتحادیه مرغداران استان تشکیل گردیده و به شدت با زنده فروشی برخورد شود و توسط اداره آموزش دامپزشکی و جهاد کشاورزی برنامه های تلویزیونی با حضور مسئولان ذی ربط جهت آگاهی بیشتر مرغداران و مردم شکل گرفته و اطلاع رسانی کامل در خصوص وظایف مرغداران انجام گیرد.
مقرر شد مکاتبات لازم با استانداری در خصوص اهمیت بحث قرنطینه در ورود و خروج محصولات دامی انجام گیرد و از خواسته شود به نیروی انتظامی دستور دهد همکاری تنگاتنگی با دامپزشکی داشته باشند.
همچنین اتحادیه مرغداران طی مکاتباتی به مرغداران یادآور شود از هرگونه فروش مرغ زنده خارج از زنجیره مصرف خودداری کرده در غیر اینصورت طبق قانون برخورد خواهد شد.
حمل به کشتارگاه، عدم فروش کود مرغداری خارج از ضوابط بهداشتی و اجباری بودن بیمه و مصوبات این جلسه اطلاع رسانی کامل به مرغداران را داشته باشد.
دامپزشکی استان در خصوص تشکیل جلسه با نظام وارائه راهکارهای مناسب جهت وظایف محوله به بخش خصوصی را به همکاران فعال در این زمینه را داشته و در صورت عدم گزارش دهی توسط همکاران بخش خصوصی به ادارت طبق قانون برخورد شود..
علاوه بر این، مقرر شد دامپزشکی استان نظارت بیشتر بر عملکرد مسئولین فنی شاغل در کشتارگاههای طیور و نحوه ورود مرغ زنده به کشتارگاه را داشته باشد و اکیپی متشکل از دامپزشکی و تعزیرات از وضعیت کشتارگاههای طیور در شرق و غرب بازدید و با افراد متخلف برخورد قانونی صورت گیرد.
نظر شما