به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر ایرانی در شرح فعالیتهای پژوهشی موسسه میراث مکتوب گفت: با بررسیهای صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که بسیاری از کتابهای تمدن اسلامی هنوز تصحیح و چاپ نشدهاند؛ از این رو تمرکز خود را به جای باز چاپ آثاری که در گذشته از سوی سایرین منتشر شده، روی نسخههایی که هنوز منتشر نشدهاند گذاشتهایم.
وی ادامه داد: مراکزی از داخل و خارج کشور که نسخههای خطی یا آثاری مربوط به تمدن اسلامی دارند تصویری از آنها را در اختیار ما قرار می دهند و ما کار پژوهش را روی این نسخ انجام می دهیم.
ایرانی گفت: در گذشته مراکز نگهدارنده نسخ خطی همکاری لازم را با برای انجام کار پژوهشی با موسسه میراث مکتوب نداشتند اما امروزه این روند همکاری بهتر شده است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از آثار مربوط به تمدن اسلامی و نسخ خطی ایران در اختیار کشورهای اروپایی است، گفت: ما همیشه در این باره که چرا آثار ما به دست خارجیها افتاده گله می کنیم و از آنها بد میگوییم اما نحوه نگهداری آنها از آثار ما به مراتب بهتر از ماست و به صراحت بر این نکته اشاره میکنم. آنها حتی در خصوص مرمت این آثار هم بیشتر از ما وقت و هزینه صرف میکنند.
ایرانی افزود: اطلاع رسانی در حوزه متون و نسخ خطی ضعیف است؛ عامه مردم تصورشان از متون و نسخ خطی آثار حافظ، سعدی و مولوی است و اطلاع چندانی از نسخ خطی موجود ندارند. البته قشر دانشگاهی بیشتر از گذشته نسبت به این متون توجه نشان میدهند.
مدیر عامل موسسه پژوهشی میراث مکتوب گفت: یکی از دردهای جامعه فرهنگی، وجود کتابسازی در فضای ادبی کشور است و از دلایل وجود چنین پدیدهای میتوان به کمبود نقد در جامعه اشاره کرد.
وی تصریح کرد: اگر کتابسازی و کتابسازها به وسیله انواع نقدها مورد هجوم قرار بگیرند، دیگر کمتر شاهد این پدیده خواهیم بود.
ایرانی افزود: هر چه در این مسیر کوتاه بیاییم و سکوت کنیم به جز لطمه زدن به حوزه کتاب و تولید کتاب فاخر کاری انجام ندادهایم. باید به دنبال دلایل اصلی این پدیده رفت و نباید تصور کرد با پاک کردن صورت مساله، مشکلی حل میشود.
نظر شما