۳ آبان ۱۳۸۳، ۱۰:۵۷

گزارش خبرگزاري "مهر " از علل رشد نرخ بيكاري در خوزستان :

مديريت ناكارآمد ، شمار جوانان بيكار خوزستاني را افزايش داده است

مدير كل كار و امور اجتماعي استان خوزستان گفته است نرخ بيكاري در استان خوزستان با يك درصد كاهش به 18 درصد رسيده است و هم اينك استان با 300 هزارنفر بيكار روبرو است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري مهر ازاهواز ، 46 هزارنفر از اين تعداد تا پايان مرداد ماه امسال متقاضي تسهيلات فرصت هاي شغلي بوده اند كه تنها يك هزار و چهل نفراز آنها به بانك ها معرفي شده اند.

اظهارات مدير كل كار و امور اجتماعي استان خوزستان در حالي بيان مي شود كه بسياري معتقدند آمار بيكاران استان خوزستان به مراتب از آمار گفته شده بيشتر است و بسياري از نيروي كار استان يا از خوزستان مهاجرت  كرده و يا جذب شغل هاي  كاذب شده اند.

بيكاري اين حجم گسترده از نيروي كار استان خوزستان كه بيشتر آنها را جوانان و درصد مهمي را تحصيلكردگان تشكيل مي دهد قبل از آنكه تابع شرايط اقتصادي كشور باشد  ، نشان از ناتواني مسئولين استان خوزستان در استفاده صحيح  از منابع مختلف اين استان زرخيز است . نداشتن برنامه و تحويل دادن حرف به مردم شغل ايجاد نمي كند و به فعل در آوردن پتانسيل هاي موجود است كه مي تواند راهگشاي خيل عظيم بيكاران استان باشد.

استان خوزستان كه تا قبل از جنگ تحميلي از جمله استان هايي بود كه نيروي كار ديگر استان ها و نقاط كشور را به خود جذب مي كرد، اما هم اكنون شاهد هستيم عدم شرايط مناسب زندگي و بي برنامگي مسئولين استان باعث افزايش بيكاري ، گستردگي مشاغل كاذب و مهاجرت نيروي كار متخصص استان گرديده است.

كاهش يك درصد بيكاري در خوزستان كه در گفته هاي مدير كل كار و امور اجتماعي استان خوزستان آمده است نه تنها آمار موفقيت آميزي نمي تواند باشد  ، بلكه بايد گفت ادامه اين روند بر خيل  بيكاران استان سال به سال خواهد افزود.

 يك مسوول  در مركز نيروي كار در انتظار شغل استان خوزستان  نيز مي گويد : بسياري از  فرصتهاي شغلي در استان خوزستان بويژه در حوزه هاي نفتي و پتروشيمي و بخش هاي بازرگاني توسط افراد غير بومي اشغال شده است و نظارتي هم بر آن نمي شود و در درجه اول اين حق ساكنان استان است كه در اولويت استخدام باشند.

كارشناسان حوزه اشتغال در خوزستان نظرات متفاوت ديگري دارند ، آنها مي گويند خوزستان  بقدري استعداد و پتانسيل دارد كه نه تنها مي تواند جمعيت خود را پوشش دهد ،  بلكه براي استان هاي مجاورو ساير نقاط كشور نيز جاذبه جذب نيروي كار را دارد ، اين استان با بهره گيري از ثروت هاي طبيعي و خدادادي تنها نياز به مديراني دارد كه از پشت ميزهاي خود فقط حرف به خورد مردم ندهند و با فعاليت هاي مستمر شبانه روزي توسعه و رونق را بر استان مستولي كنند كه نه تنها اين چنين نشده بلكه بر مشكلات آن افزوده شده است بطوري كه هم اكنون بسياري از اشتغال ها نيز بويژه در حوزه كارگري در معرض خطر است .

 كارشناسان بر اين باورند سنتي عمل كردن و اتكا به چند آمار خشك و خالي نمي تواند كار ايجاد كند ،  بطور مثال استان خوزستان و مديريت آن طي ده سال گذشته هيچگاه نتوانست باور كند كه حذف كشور همسايه از اول بودن در حوزه توليد خرما مي توانست اين امكان را براي خوزستان فراهم كند تا با به روز شدن توليد و بهره برداري از خرما و گستردگي صنايع جانبي آن صدها و حتي هزاران فرصت شغلي  در اين استان ايجاد شود.

 از سوي ديگر در حوزه صيد و شيلات سايه نوميدي و ياس بر شاغلان اين بخش همچنان افكنده شده است ، بسياري از بخش هاي توليدي در صنعت با ايجاد آلودگي هاي گسترده زيست محيطي ، زندگي و اشتغال در بخش هاي ديگر بويژه كشاورزي را تهديد مي كند .

 در حوزه نفت و بازرگاني هنوز استان خوزستان نتوانسته است از تمام پتانسيل هاي موجود بهره برداري كند ، در سايه بي توجهي دولت و خمود بخش مديريت استان خوزستان متاسفانه حجم سرمايه گذاري فقط از كانال هاي خاصي بوده است  ، در حالي كه مي شد از بندر امام خميني و خرمشهر به عنوان رقيب با دبي و كويت استفاده كرد ، اين مجال مهم از بنادر استان گرفته شده است و با عصاي چه كنم چه كنم نمي توان معجزه كرد ، به جاي اينكه منابع پالايشگاهي و تبديل نفت به فرآورده هاي مهم اين ماده مهم را گسترش دهند و به عنوان مثال پالايشگاهي مانند پالايشگاه آبادان را تبديل به يك كارتل مهم توليد و فروش بنزين در خاورميانه كنيم و از طريق آن فرصت هاي شغلي را افزايش دهيم  ،همچنان وارد كننده بنزين هستيم .

بايد تاكيد كرد خوزستان مديريتي درخور امكانات و شان مردمش مي خواهد ، نه افرادي را كه فقط بيايند پشت تلويزيون و بگويند فلان تعداد بيكار داريم  ، به درصد كمي از آنها وام مي دهيم تا بروند يك ماشين فرسوده بخرند و مسافر كش شوند.

 آيا مسئولين محترم مي دانند فقط در بخش  گردشگري استان اين توان را دارد تا 25  درصد از خيل بيكاران خود را جذب نمايد ، استاني كه مملو از آثار باستاني و ميراث فرهنگي است اما بي توجهي مسئولين اين فرصت را مي دهد تا آثار تاريخي ملتي كهن و با فرهنگ در چند لحظه نابود شود . خوزستان هميشه در طول تاريخ مركز كار ، توليد و زندگي بوده است و گرماي شديد آن هيچگاه نتوانسته عزم مردمش را بشكند  ،اميواريم مسئولين با نگاهي تازه تر از خيل لشگر بيكاران استان و با برنامه ريزي صحيح تر بكاهند.

کد خبر 123832

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha