۴ بهمن ۱۳۸۹، ۱۵:۰۱

95 تعاونی مرزنشین در سیستان و بلوچستان ثبت شد

95 تعاونی مرزنشین در سیستان و بلوچستان ثبت شد

زاهدان - خبرگزاری مهر: مدیرکل تعاون سیستان و بلوچستان گفت: 95 تعاونی مرزنشین در این استان به ثبت رسیده که از این تعداد 76 تعاونی فعال هستند.

غلام محمد طاهری در گفتگو با خبرنگار مهر در زاهدان، اظهار داشت: با اشاره به برگزاری گردهمایی مدیران شرکت های تعاونی مرزنشینان استان و با هدف اجرای اصل 44 قانون اساسی و تقویت تعاونی های مرزنشینان در این استان، فعال سازی فروشگاههای این تعاونی ها برای تامین حداقل نیاز اعضا و مدیران آنها ضروری است.

وی گفت: راه اندازی و فعال کردن فروشگاههای تعاونی های مرزنشینان موجب ایجاد اشتغال، توسعه ارتباطات بین این نوع شرکت ها و همچنین گردش بیشتر سرمایه ها می شود.

وی با اشاره به مشکلات تعاونی های مرزنشینان افزود: با بررسی های انجام گرفته، بیشترین مشکلات تعاونی های مرزنشینان این استان آگاهی نداشتن مدیران و اعضای آنها از قوانین یا خودسری برخی مدیران تعاونی ها است.

مدیر کل تعاون سیستان و بلوچستان بیان داشت: به سبب نبود تعامل و ارتباط کافی بین تعاونی ها، اتحادیه و اتاق تعاون، مشکلات تعاونی های مرزنشینان به طور قانونمند و اساسی بررسی نمی شود و اغلب مدیران تعاونی ها خودسر عمل می کنند.

وی گفت: ارتباطات قانونمند و تنگاتنگی بین مدیران و اعضای تعاونی های مرزنشینان با اتحادیه وجود ندارد و اگر این ارتباط براساس دستورالعمل ها و شرح وظایف اتحادیه برقرار نباشد، بطور قطع مشکلاتی برای تعاونی ها بوجود می آید.

طاهری افزود: نظارت، کنترل، بررسی و حل و فصل مشکلات، تشکیل دادگاههای بررسی و حل اختلاف تعاونی های مرزنشینان از وظایف اتحادیه است و تقویت اتحادیه بسیار حایز اهمیت است و توانمندی آن در گرو تعامل و نزدیکی بیشتر اعضای تعاونی هاست.

وی اظهار داشت: سیستان و بلوچستان از فرصت بسیار مهم و مغتنم مرز برخوردار است اما متاسفانه به حد کافی از این ظرفیت استفاده مطلوب نشده است در حالی که می تواند نقش بسزایی در ایجاد اشتغال برای مرزنشینان و تامین هزینه های زندگی آنان، تقویت تعاونی ها، افزایش سرمایه ها و در مجموع تحول اقتصادی منطقه داشته باشد.

وی گفت: باید در این زمینه تحول اساسی ایجاد شود و تعاونی های مرزنشینان، اتحادیه مربوطه و اتاق تعاون متحول شوند.
مدیر کل تعاون سیستان و بلوچستان افزود: به این منظور باید مدیریت های اتحادیه و تعاونی ها تقویت و از افراد زبده، تحصیلکرده و متخصص در امور اقتصادی استفاده شود.

وی بیان داشت: متاسفانه در گذشته به علت کم توجهی مدیران تعاونی مرزنشینان لطمات زیادی به این بخش وارد شده و اکنون افزون بر بکارگیری مدیران متخصص باید روش های سنتی تعاونی های مرزنشین برای تجارت و بازرگانی تغییر یابد و از شیوه های روز اقتصاد برای توسعه منطقه بهره گرفت.

کد خبر 1238517

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha