به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حامد برکاتی درباره اهمیت تغذیه با شیر مادر گفت: توجه به نقش بی نظیر تغذیه با شیر مادر در پیشگیری از سوء تغذیه و مرگ و میر شیرخواران در اثر عفونتهای حاد تنفسی و بیماریهای گوارشی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی افزود: برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر از سال 70 به طور مدون در کشور برنامه ریزی و به اجرا درآمد. همچنین بررسیهای انجام گرفته در سال 76 نشان داد که در مناطق روستایی 70 درصد و درمناطق شهری 60 درصد مادران کودکان خود را تا یک سالگی شیر می دهند و برنامه هم اتاقی مادر و نوزاد در حدود 45 درصد بیمارستانها اجرا می شد.
برکاتی ادامه داد: از دیگر اقداماتی که توسط اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در خصوص ترویج تغذیه با شیر مادر ارائه داده می توان به مواردی همچون تغییر در عملکرد زایشگاهها و وبخش زایمان بیمارستانها و تبدیل آنها به بیمارستان دوستدار کودک، نقش تغذیه با شیر مادر در کاهش عفونتها وهزینه های بیمارستانی و کاهش واردات شیر مصنوعی، برگزاری همه ساله روز جهانی شیر مادر و توزیع شیر مصنوعی برای شیرخواران محروم از شیر مادر طبق ضوابط خاص از جمله اقدامات صورت گرفته توسط این اداره است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه نوزادان باید تا 6 ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته باشند ابراز داشت: تغذیه نوازادان تا 6 ماهگی به این معناست که طی این مدت به جز شیر مادر به هیچ ماده غذایی دیگری نیاز ندارند و تنها موادی که طی این مدت مجاز هستند، ویتامینهای روتین و قطره آهن است که معمولا قبل از 6 ماهگی تجویز می شود.
نظر شما