به گزارش خبرنگار مهر، لطف الله فروزنده روز دوشنبه در سومین نشست شورای اداری استان تهران استقرار دولت الکترونیک، عدالت استخدامی و نظام پرداخت، ساماندهی نیروی انسانی، تمرکززدایی، افزایش بهره وری و استقرار نظام جامع مدیریت عملکرد، سلامت اداری، توانمندسازی و آموزش فرهنگی و تخصصی منابع انسانی، تقویت مدیریت و توان کارشناسی کشور و خدمت رسانی به مردم و تکریم ارباب رجوع را 10 برنامه اصلی تحول در نظام اداری کشور عنوان کرد و افزود: هر کدام از این برنامهها به تنهایی یک پروژه است و میتوان این 10 برنامه را به 40 پروژه تشبیه کرد.
وی با اشاره به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری اظهار داشت: معظم له تمامی قوا را تکلیف کردند که این سیاستها را به صورت برنامه زمانبندی تهیه و اجرا کنند. همچنین ایشان تاکید داشتند که هرچه زودتر طرح تحول اداری و اجتماعی عملیاتی شود.
فروزنده با بیان اینکه افزایش بهرهوری بدون تحول اداری یک شوخی است، گفت: 10 برنامه اصلی تحول اداری در صورت اجرا میتواند نظام اقتصادی کشور را متحول کند.
وی اظهار داشت: استانداران در اجرای این طرح به عنوان فرمانده و لیدر اصلی معرفی شدهاند و وزارت کشور و ریاست جمهوری با تفویض اختیارات بیشتر به استانداران سعی دارد تا وزرای کابینه را به عنوان سیاستگذار و استانداران را به عنوان مجری در سال 90 معرفی کنند که مقام معظم رهبری هم در این مورد نظر مثبتی دارند.
معاون رئیس جمهور گزینش افراد متعهد و متخصص در دستگاههای دولتی را از مهمترین برنامههای طرح تحول اداری عنوان کرد و افزود: در این طرح پارتی بازی ممنوع شده و تمامی کارکنان مورد نیاز دولت از طریق آزمون استخدام میشوند.
وی افزود: کار برای رضای خدا، خدمتگزاری به مردم، جلب اعتماد شهروندان، رفع محرومیت، صداقت کارکنان و رضایت مردم، ارتباط با خدا، ایمان و عمل صالح از مهمترین ارکان انتخاب کارکنان دولت و تقویت نیروهای موجود در طرح تحول اداری میباشد و این یک مدل غربی نیست.
فروزنده با اشاره به اینکه باید روشهای پوسیده گذشته اصلاح شود، گفت: در فرآیندهای نظام اداری موجود 700 فرآیند را شناسایی کردیم که سهم هر دستگاه مشخص شده است. به عنوان مثال چرا باید اخذ پروانه یک ساختمان 17 مرحله داشته باشد در حالی که میتوان در کوتاهترین مدت پروانه ساختمان را صادر کرد.
وی گفت: اگر بخواهیم فرآیندها را با دقت و سرعت بیشتری دنبال کنیم تنها راه آن تقویت و ترویج دولت الکترونیک است.
فروزنده افزود: از هزار و 400 خدمت در دولت الکترونیک تاکنون 120 خدمت الکترونیکی شده است. حال تصور کنیم که اگر 500 خدمت دیگر الکترونیکی شود چند درصد حجم ترافیک شهری و پایتخت کاهش مییابد. در حالی که تهران زیرساخت مناسب را برای توسعه شهر الکترونیکی دارد.
معاون رئیس جمهور دورکاری را از تکالیف جدید در ارایه خدمات به شهروندان نام برد و گفت: برخی از افرادی که عنوان میکنند دورکاری شکست میخورد باید بدانند که NGOهای جهان یک میلیارد نفر را برای دورکاری هدفگذاری کردهاند که میتوان به هدفگذاری ژاپن برای دورکاری 19 میلیون کارمند اشاره کرد.
وی افزود: باید از ظرفیت کافینتها برای انجام دورکاری استفاده کرد و مراکزی را برای دورکاری به صورت سیار و ثابت ایجاد کرد.
فروزنده اساس نظارت را خودکنترلی توسط کارمندان عنوان کرد و افزود: با اجرای طرح دورکاری هزینههای دولت کاهش یافته و بهرهوری افزایش مییابد و مدیران دولتی باید بدانند که در بخش استخدام دورکاری در اولویت قرار دارد.
وی یکی دیگر از موارد تحولات اداری در کشور را آشنایی مدیران با قوانین و مقررات عنوان کرد و افزود: مدیرانی که در سال آینده توانایی صرفه جویی در هزینه نیروی انسانی و هزینههای جاری داشته باشند، از طرف استانداریها فوقالعاده بودجه دریافت میکنند.
فروزنده توانمند سازی نیروی انسانی را از مهمترین برنامههای طرح تحول اداری عنوان کرد و افزود: برای توانمندسازی نیروهای انسانی 140 بسته اجرایی ایجاد شده است که یکی از آنها حذف شرکتهای پیمانکاری و همچنین تقویت دانش، مهارت و آموزشهای ضمن خدمت میباشد.
وی گفت: در این برنامه مدیران با هدفمند کردن یارانهها محاسبات، قانون مدیریت، مهارتهای مدیریتی و مسایل فرهنگی و سیاسی آموزش میبینند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه سلامت اداری یکی از 10 مورد طرح تحول اداری کشور است، افزود: در این برنامه هیئتهای بدوی، تجدید نظر و نظارتی فعال شده و کارکنان با وظایف خود آشنا میشوند که میتوان به آشنایی کارکنان دولت با حقوق مردم (ارباب رجوع) اشاره کرد که اجرای این برنامه رضایت مردم را در بر خواهد داشت.
فروزنده با اشاره به اقدام وزارت کار برای تکریم ارباب رجوع گفت: وزارت کار دو طبقه از ساختمان خود را برای ارتباط با مردم اختصاص داده است به نحوی که ارباب رجوع به جای پرسه زدن در راهروی ادارات در این طبقات حاضر شده و یکی از معاونان وزیر با اختیار تام پاسخگوی ارباب رجوع است.
وی افزود: البته با طرح ملی (هویت ملی) توسط سازمان ثبت احوال شهروندان می توانند با مراجعه به ادارات تنها با ارایه یک بارکد مشخصات خود را ارایه کنند.
در ادامه این نشست اجرای طرح تحول اداری به استانداری تهران و به تمامی مدیران پایتخت ابلاغ شد.
نظر شما