به گزارش خبرگزاری مهر، بهمن دری هدف از تهیه این آییننامه را ارتقاء سطح دانش و فرهنگ اصیل اسلامی و توجه به کمبودها و نیازهای محتوایی در حوزه فرهنگ مکتوب اعلام کرد و گفت: رفع خلاءها و ایجاد زمینه برای انجام فعالیتهای فرهنگساز و اعتلاء و تحکیم هویت دینی و ملی و حمایت از ایدهها و راهکارهای جدید در مسائل مربوط به فرهنگ عمومی از دیگر اهداف تبیین شده در آییننامه حمایت از طرحهای فرهنگی و کتب ارزشمند است.
دری همچنین از تشکیل شورای ارزیابی طرحهای فرهنگی و کتب ارزشمند در معاونت امور فرهنگی با توجه به این آیین نامه خبر داد و گفت: این شورا متشکل از 9 نفر خواهد بود که 6 تن از آنها را کارشناسان و صاحب نظران و نخبگان جامعه و نویسندگان و شاعران نام آشنای کشور تشکیل میدهند.
وی اولویتهای پیشبینی شده در این آییننامه را٬ حفظ و گسترش زبان و ادبیات فارسی و معرفی تمدن و فرهنگ اسلامی و ایرانی عنوان کرد و توضیح داد: شناسایی دستاوردهای علمی دانشمندان ایرانی و نگارش و تدوین کتب مراجع علمی مانند دانشنامهها، دایره المعارفها، فرهنگنامهها و لغتنامهها و آموزش مهارتهای زندگی به کودکان و نوجوانان و انگیزهبخشی به آنان برای خلاقیت و نوآوری و معرفی تاریخ و ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و دشمنشناسی در سطوح مختلف از دیگر موضوعاتی است که با توجه به ماده سه این آییننامه بهعنوان اولویتهای حمایتی مطرح شده است.
معاون امور فرهنگی همچنین ویژگیهای کتب ارزشمند برای حمایت را نوآوری و تازگی موضوع و مضمون، دقت، جامعیت و صحت دادهها و اطلاعات دانست و یادآور شد: داشتن قوت بیان و غنای محتوایی با تاثیرگذاری مناسب و ارتقاء سطح علمی فرهنگی مخاطب از موارد پیشبینی شده در آییننامه حمایت از طرحهای فرهنگی و کتب ارزشمند است.
دری اضافه کرد: شناسایی و احصای 30 ویژگی در قالب 30 بند برای حمایت از کتب ارزشمند در این آییننامه نشان از دقت و کار کارشناسی صورت گرفته در این حوزه است.
معاون امورفرهنگی در پایان گفت: این آییننامه که در آستانه تصویب قرار دارد علاوه بر حمایت از آثار و طرحهای ارزشمند٬ گامی جدی برای تحقق حمایت از اصحاب قلم و نویسندگان و پژوهشگران محسوب میشود.
نظر شما