۶ بهمن ۱۳۸۹، ۹:۴۳

نماینده شوشتر انتقاد کرد:

میراث فرهنگی بی توجه به آثار تاریخی شوشتر

میراث فرهنگی بی توجه به آثار تاریخی شوشتر

اهواز - خبرگزاری مهر: نماینده شوشتر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به عملکرد ضعیف سازمان میراث فرهنگی خوزستان به آثار تاریخی شوشتر گفت: میراث فرهنگی آنچنان که باید و شاید به این شهر مهم در عرصه تاریخ باستان ایران اهمیت نمی دهد.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، در شهر باستانی شوشتر بعد از فتح مسلمانان و اسلام آوردن مردم، واحد جدیدی به شهر افزوده شد که همان مسجد است که در این بین مهمترین آنها، مسجد جامع است که در سال 254 قمری در زمان سیزدهمین خلیفه عباسی المعتزبالله المتوکل که در زمان امام حسن عسکری (ع) خلافت می کرد، کار ساختمان آن را آغاز کردند.

پس از او خلفای دیگری در این باب کوشیدند تا این که در زمان خلیفه بیست و نهم المسترشد بالله آن را به پایان رساند. اینکه در برخی موارد می گویند: امام حسن (ع) و یا امام رضا(ع) در این مسجد نماز گزارده درست نیست، زیرا در آن زمان مسجد بنا نشده بود.

قبل از پوشش کنونی، سقف مسجد به وسیله شاه چوب هندی مسقف شده بود و بر طبق کتیبه موجود در مسجد که دارای تاریخ سال 1213، 1175، 933، 683 ،445 هجری قمری است معلوم می شود که مسجد جامع شوشتر در قرون بعد به کرات تعمیر و مرمت شده است.

شبستان اصلی مسجد در طرف جنوب واقع شده، در شبستان منبر چوبی نفیسی قرار دارد که طبق کتیبه، نام (منصور ابواحارث) و تاریخ صفر سال 445 هجری قمری بر روی آن حک شده است. بر دیواره شبستان مسجد کتیبه گچ بری با مضمون سوره یاسین حک شده است.

حجت الاسلام سید محمدسادات ابراهیمی به عملکرد ضعیف سازمان میراث فرهنگی استان خوزستان اشاره کرد و گفت: میراث فرهنگی آنچنان که باید و شاید به این شهر مهم در عرصه تاریخ باستان ایران اهمیت نمی دهد و به بهانه کمبود اعتبارات استان از ترمیم و مرمت اماکن بی شمار تاریخی شوشتر امتناع می کند.

وی تاکید کرد: برای نمونه بیش از دو سال از ثبت جهانی سازه های آبی شوشتر می گذرد ولی به لحاظ مبنایی کار اساسی در آن صورت نگرفته است و این آثار باستانی همچنان در معرض تخریب هستند.

سادات ابراهیمی برگزار شدن نمازجمعه در مسجد تاریخی جامع شوشتر را صحیح ندانست و گفت: این مسجد یک مکان تاریخی و فوق العاده ارزشمند است که باید برای حفظ و نگهداری آن کوشش کرد.
 
وی افزود: البته خواندن نمازجمعه و داشتن مکانی شایسته بر این امر از واجب ترین امور شهری این شهرستان به شمار می رود ولی باید برای اقامه نماز جمعه شهرستان شوشتر در مکانی بهتر برنامه ریزی بیشتری از خود نشان داد.
 
نماینده شوشتر تاکید کرد: البته کارهایی در این خصوص صورت گرفته تا مسجد جامع شوشتر با این جایگاه بالای خود به مکانی عمومی تبدیل نشود با این وجود قرار است تا مشخص شدن مکانی برای اقامه نماز جمعه، این فریضه دینی فعلا در این مکان برگزار شود.
 
شهرستان شوشتر در 90 کیلومتری شمال اهواز آثاری از تمدنهای عیلامی تا اسلامی را در خود جای داده‌است. شوشتر در قدیم مرکز استان خوزستان بود و هم اکنون یکی از شهرهای ‌تاریخی این استان به شمار‌می رود.

علاوه بر آثاری که عظمت نواحی گتوند، عقیلی، شعییه و دیلم را در دوران عیلامی نمایان می سازد این شهر با شبکه ای از سازه های پیچیده نظیر پل ها، شبکه ها، آسیاب ها و آبشارها به صورت موزه تاسیسات درآمده است.

قلعه سلاسل، بند میران، کلاه فرنگی، پل شادروان، بند برج عیار، آبشارهای متعدد، نهر بزرگ داریون، مسجد جامع و خانه مستوفی که به اداره میراث فرهنگی تبدیل شده از مهم ترین دیدنی های شهرستان شوشتر به شمار می ‌آیند.

شوشتر یکی از مراکز مهم کشاورزی ایران محسوب شده و محصولات عمده آن گندم، ذرت، حبوبات و صیفی‌جات است این شهرستان به علت دارا بودن سدها، پل ها و آسیاب های متعدد به صورت موزه تاسیسات مهار آب و استفاده از نیروی آن درآمده است.
کد خبر 1239524

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha