علیرضا رضانیا در گفتگو با خبرنگار مهر در آبادان افزود: طرح آبرسانی غدیر به عنوان یکی از مهمترین طرحهای آبرسانی کشور است که انتقال و تامین آب شرب باکیفیت بیش از 20 شهر و 1200 روستای مسیر علاوه بر شهرهای آبادان، خرمشهر، مینوشهر و دارخوین را برعهده دارد.
وی افزود: با بهره برداری کامل از طرح غدیر، مشکل کمی و کیفی آب شرب چهار میلیون و 700 هزار نفر در مناطق شهری و روستایی 24 شهر کوچک و بزرگ استان خوزستان تا افق 1415 برطرف می شود.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به آغاز عملیات لایروبی رودخانه های اروند و کارون در آبادان و خرمشهر افزود: برای انجام عملیات لایروبی در سال جاری پنج میلیارد تومان اعتبار و برای سال90 نیز همین میزان اعتبار در نظر گرفته شده است. در زمینه حوضچه های تخلیه لایروبی در بهمنشیر نیز مشکلی وجود نداشته و حوضچه های تخلیه در آنجا وجود دارد.
رضانیا تصریح کرد: علاوه بر این از رسوباتی که در عملیات لایروبی از رودخانه خارج می شود می توان برای فضای سبز شهر آبادان استفاده کرد.
وی خاطرنشانکرد: در زمینه زیباسازی نیز پروژههایی برای ایجاد چشم اندازهای مناسب و ساحل سازی در آبادان تعریف شده که به اجرا گذاشته خواهد شد.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: طرح آبرسانی به شهرهای آبادان و خرمشهر نیز به منظور احیای نخیلات این مناطق از سال 68 آغاز شده و قرار است نخلستان های منطقه با تکمیل این طرح در پایان سال 94 علاوه بر کاهش عمده شوری آب، به طور کامل سیراب شوند.
وی افزود: در این طرح علاوه بر ایستگاه های پمپاژ "مارد" و "طره بخاح" ، اجرای 28 ایستگاه پمپاژ ثانویه نیز در طول مسیر پیش بینی شده که 16 هزار هکتار سطح زیر کشت نخیلات در آبادان و اروندکنار و به همین میزان در خرمشهر را آبیاری می کند.
رضانیا همچنین از اجرای پروژه سیفون انتقال آب طرح شبکه آبیاری خرمشهر خبر داد و افزود: این پروژه از پیشروی آب شور دریا به رودخانه اروند جلوگیری کرده و نخیلات حاشیه این رودخانه به وسعت شش هزار و 400 هکتار را با انتقال آب شیرین از کانال مارد و عبور از رودخانه کارون به این منطقه نجات می دهد.
وی اضافه کرد: اجرای این پروژه با توجه به عدم اجرای کار مشابه در کشور، نیازمند طراحی و محاسبات دقیق هیدرولیکی و پیچیده ای بود که توسط متخصصان سازمان آب و برق خوزستان با موفقیت انجام شد.
نظر شما