به گزارش خبرنگار مهر، بعد از اختصاص سینما سپیده به نمایش فیلمهای مستند، پاتوق مستندسازان و مستنددوستان در این سینما واقع در خیابان انقلاب برپا شد. اگرچه میزان استقبال مخاطبان از سینمای مستند آنقدر نبود که صندلیهای سالن سینما سپیده جای خالی نداشته باشد اما همین اقدام به زعم اهالی فرهنگ و هنر اتفاق خوشایندی است.
سینما سپیده در تازهترین اکران خود که از 22 دی ماه آغاز شده است مستند "سبز، سپید، سرخ" به کارگردانی محمدرضا هاشمیان را روی پرده برده است.
این فیلم که تندیس فیروزهای بهترین فیلم مستند سیاسی چهارمین جشنواره بینالمللی "سینماحقیقت" را نیز کسب کرده و کاندید دریافت جایزه بهترین فیلم مستند بلند، بهترین پژوهش و بهترین گفتار متن جشنواره نیز بوده، در پنج سانس بعداز ظهر 14 تا 15:30،15:30 تا 17،17 تا18:30، 18:30 تا 20 و 20 تا 21:30 روی پرده سالن شماره 2 "سینما سپیده" میرود.
این فیلم روایتگر تاریخچه جذاب و پرفراز و نشیب پرچم ایران در طول تاریخ است. پرچمی با قرنها سابقه که میتوان ردپای این نماد ملی را از گستره اساطیر تا هنر و ادبیات ایران جستجو کرد. پرچم ایران با آمد و شد حکومتها تغییرات زیادی به خود دیده و نمادها و سمبلهای متفاوتی را تجربه کرده است.
مستند "سبز و سپید و سرخ" میکوشد تا با نگاهی بیطرفانه تحولات با اهمیتترین نماد ملی را در مسیر تاریخی خود بررسی نموده و مخاطب را با تاریخ پرافتخار این پرچم کهن که مایه غرور هر ایرانی است آشنا کند.
عوامل تولید فیلم مستند 60 دقیقهای "سبز، سپید، سرخ" عبارتند از: نویسنده و کارگردان: محمدرضا هاشمیان، پژوهشگران، محمدرضا هاشمیان و مریم قبادی، مدیر تصویربرداری: محمد عاشقی، تدوینگر سعید کیانپور، صدابردار کوروش ناجی، صداگذار مهرشاد ملکوتی، جلوههای ویژة کامپیوتری: محمد خاکزاد، گوینده مجید بزرگر، مدیر تولید حسین رستمی، تهیهکننده: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.
تماشای فیلم مستند بلند "سبز، سپید، سرخ" که اکران عمومی آن از بعداز ظهر چهارشنبه 22 دی ماه آغاز میشود برای عموم دانشجویان، هنرمندان (اعضای خانه سینما) و اعضای کانون فیلم "سینماحقیقت" با ارائه کارت شناسایی رایگان است.
هاشمیان کارگردان این مستند درگفتگو باخبرنگار مهر درباره چگونگی شکل گیری این فیلم گفت: موضوع این مستند جذابیتهای پرچم ایران است. پیش از این بیشتر تمرکز من روی فیلمنامه نویسی بود، زمانی که میخواستم فیلمنامه یکی از مجموعههای تاریخی را بنویسم به موزه ایران باستان رفتم و به پرچم ایران باستان برخوردم.دراین زمینه تحقیق کردم و با حجم زیادی از اطلاعات رو به رو شدم. از پرچم به عنوان هویت کشورها یاد میشود. در این مستند سعی کردم اهمیت و ارزش پرچم ایران را با استفاده از ادبیات، گرافیک و نقاشی نشان دهم.
نظر شما