به گزارش خبرگزاری مهر، "آلوارو واسکونسلوس" در گفتگو با مجله آلمانی اشپیگل در پاسخ به اینکه آیا اروپا از نظر شما به خاطر نادیده گرفتن شکنجه مردم تونس از سوی بن علی همدست او بشمار می رود یا خیر می گوید: من با این گفته موافقم. اتحادیه اروپا بویژه کشورهایی که به لحاظ جغرافیایی به تونس نزدیک هستند رژیم بن علی را برای مدت طولانی پذیرفتند و دلیل این امر این است که اروپایی ها از اسلامگراها و رسیدن آنها به قدرت بیم داشتند.
واسکونسلوس همچنین گفت: بسیاری از اروپایی ها هنوز هم رژیم های اقتدارگرای عرب را به زعم خود دفع افسد بر فاسد می دانند. در حالی که بزرگترین جنبش اسلامی در تونس میانه رو است و هیچ وجه مشترکی با تندروها ندارد و تندروها وجه قالب در این کشور بشمار نمی روند.
مدیر مؤسسه مطالعات امنیتی اتحادیه اروپا در پاسخ به این که تنها کشورهای جنوب اروپا نبودند که به بن علی کمک کردند و چرا "میشل الیو ماری" وزیر خارجه فرانسه با این وجود به نیروهای امنیتی بن علی پیشنهاد ارائه دانش فنی فرانسوی به منظور سرکوب قیام ها را داد، می افزاید: خوب کشورهای شمالی عضو اتحادیه اروپا هم با بن علی همکاری کردند حتی اگر کشورهای جنوبی به طور مستقیم سود زیادی از این همکاری بردند زمانی که موضوع به فرانسه مربوط می شود به نظر من سؤال اساسی این است که چگونه یک کشور استعماری سابق باید با مستعمره سابقش تعامل کند. من پرتغالی هستم و کشور من مشکلات مشابهی در یافتن روابط متوازن با مستعمرات سابق خود دارد.
این کارشناس مسائل امینتی در پاریس در بخش دیگری از پاسخ های خود به توضیح روابط مستعمرات با استعمارگران می پردازد و می گوید: فرصت واقعی برای پیروزی دموکراسی در تونس وجود دارد اما در عین حال خطر شکست انقلاب یاسمن هم وجود دارد. کشور در آشوب است و بستگی زیادی به اروپا در این مرحله دارد و اروپا باید تونس را در بالاترین اولویت خود قرار دهد. اگر این تغییرات دموکراتیک موفقیت آمیز باشد ما دیگر قادر به صحبت درباره "استثنای عربی" نخواهیم بود و خواهیم دید که دموکراسی در این بخش از دنیا هم امکان دارد.
وی همچنین صحبت از "دومینو تغییر رژیم های عربی" را فعلاً زود می داند و در این باره می گوید: به هر حال کشورهای همسایه تونس در حال حاضر دریافته اند که سیاست سرکوب شدید و وضعیت پلیسی با یک آزادی ظاهری در نهایت تضمین کننده نیست. انقلاب یاسمن کم و بیش به عنوان یک طوفان بنیان بر افکن برای کسانی خواهد بود که با مدل بن علی سرگرم بوده اند.
وی همچنین کمک های مالی و نهادی اروپا به تونس از جمله تاسیس احزاب سیاسی و نهادهای سیاسی را برای تونس مهم توصیف کرد.
نظر شما