به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از عرب نیوز، مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کردند که این تونل 600 متری شهر داوود را در شرق قدس به مرکز باستان شناسی و مرکز دیویدسن مرتبط میکند در مجاورت دیوار غربی مجتمع مسجد الاقصی قرار دارد. شهر داوود یک محل باستانشناسی است که از سوی اشغالگران صهیونیستی راستگرا اداره میشود.
مقامات صهیونیستی اعلام کردند که این تونل درحفاریهای انجام شده از سوی تیمهای باستان شناختی خود طی چندماه گذشته باز شده است. بازگشایی تونل به گردشگران این امکان را میدهد که از زیر دیوارهای شهر قدیمی قدس عبور کنند.
منابع صهیونیستی اظهار داشتند که حفاریها چندین سال است درجریان بوده و یک سال به دستور دادگاه عالی صهیونیستی براساس شکایت شهروندان مبنی بر خسارات وارد شده این حفاریها به منازل آنها متوقف شد.
نایب رئیس گروه باستانشناسی صهیونیستی مدعی شد که این تونل صرفاً ابعاد باستان شناختی دارد و از دیدگاه باستانی مهم تلقی میشود.
سامی ارشاد وکیل فلسطینی مدافع شهروندان سیلوان که نسبت به تأثیرات منفی حفر این تونل در منازل خود شکایت کردهاند اظهار داشت: دادگاه توضیح مقامات باستانشناسی صهیونیستی را پذیرفت و قبول کرد که این اقدام حفاری نیست بلکه باز کردن راه تونلی است که از قبل وجود داشته است. امروز نیز این توضیحات تنها خاری در چشمان ما است.
شیخ محمد حسین مفتی اعظم قدس و فلسطین با انتقاد از این اقدام صهیونیستها اظهار داشت: ساخت تونل جدید نزدیک مسجدالاقصی اقدامی در راستای تحریک احساسات مسلمانان تلقی میشود.
براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، اعظم خطیل رئیس اوقات اسلامی قدس که نظارت بر اماکن میراث اسلامی را برعهده دارد از رژیم صهیونیستی برای انجام این اقدام و یونسکو برای ناکامی در ممانعت از آن انتقاد کرد.
وی اظهار داشت: ما از هر اقدام صهیونیستها نزدیک شهر قدس بهویژه حفاری در بخش قدیمی شهر یا زیر حرم شریف نگران میشویم. حفاری در بخش قدیمی شهر قدس مخالف قوانین بینالمللی است، چرا که یونسکو از سال 1982 این محل را در فهرست میراث جهانی ثبت کرده است.
رئیس اوقاف اسلامی قدس یادآور شد: از اینکه یونسکو کار خود را انجام نمیدهد شگفت زده شدهایم. یونسکو نه گزارشی درباره آن نوشته نه بیانیههایی درباره این حفاریها صادر کرده است، درحالی که این حفاریها ماهیت و ویژگیهای شهر را تغییر میدهند.
پیش از این نیز پیش ینی شده بود که به علت نزدیک بودن این تونل به مسجد الاقصی فلسطینیها واکنشهای منفی نسبت به آن خواهند داشت.
انجام هرگونه اقدامی مرتبط با ساخت ساز در بخش قدیمی شهر قدس از سوی صهیونیستها بهویژه اطراف دیوار ندبه که پشت مجتمع الاقصی است مناقشهبرانگیز محسوب میشود.
در سال 1996، اولین دوره نتانیاهو به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستی بیش از 80 نفر در شورشهای سه روزه جان خود را از دست دادند چرا که وی با گشایش جدید این تونل درامتداد طرف غربی مسجد الاقصی موافقت کرده بود.
نظر شما