۹ بهمن ۱۳۸۹، ۱۲:۰۵

شب منتقدا - 2

حاتمی‌کیا: حالا که خسته‌ایم نشانه‌ها را بیشتر ببینید

حاتمی‌کیا: حالا که خسته‌ایم نشانه‌ها را بیشتر ببینید

در چهارمین شب انجمن منتقدان ابراهیم حاتمی کیا بعد از گرفتن جایزه گفت: در شرایطی که حریم‌ها از بین رفته است و این حریم شکنی در حوزه سینما هم دیده می‌شود و دوغ و دوشاب یکی شده است، احساس خستگی بیشتری می‌کنیم و انتظار داریم اهل قلم نشانه‌های هنری را بیشتر ببینند.

به گزارش خبرنگار مهر، در بخش بهترین بازیگر مکمل مرد، مهران احمدی به خاطر بازی در فیلم "هیچ" این جایزه را از آن خود کرد. وی بعد از حاضر شدن روی سن و گرفتن جایزه خود آن را روی زمین گذاشت و گفت: این جایزه را به خودم نمی‌گیرم و با احترام رو به روی شما می‌ایستم. بسیار ممنون که من را دیدید. جا دارد در این مراسم از دوست چندین ساله‌ام عبدالرضا کاهانی تشکر کنم، جای او واقعا در این مراسم خالی است.

حسینی: رسیدن به انسانیت برایم آرزوست

شهاب حسینی نیز بعد از گرفتن جایزه بهترین نقش اول مرد به خاطر بازی در فیلم "پرسه در مه" در حالی که مورد تشویق و توجه زیاد حضار واقع شده بود، روی به روی حاضران ایستاد و گفت: از انجمن منتقدان و هیئت داوران به خاطر این جایزه سپاسگزارم و امیدوارم به جایی برسیم که محسن سیف به آن اشاره کرد و آن هم مرز انسانیت است. این مساله برای من یک آرزوست.

قاسمعلی: مسعود بهاری مثل پر سر خورد

همچنین جابر قاسمعلی دبیر کانون فیلمنامه نویسان که از اعضای هیئت داوران بود و برای دادن جایزه روی سن حاضر شده بود، توضیح داد: شهرام شکیبا گفت رییس کانون فیلمنامه نویسان و من باید حرف او را اصلاح کنم و بگویم دبیر نه رییس. جا دارد در اینجا از منتقدی قدیمی و شیفته سینما  و کودکی لجباز که مرگش هم سینمایی بود یاد کنم. مسعود بهاری به واقعا مثل یک پر سر خورد و از میان ما رفت.

فرخ نژاد: بالاخره جایزه را گرفتم

اما در بخش دیگری از این مراسم هیئت داوران تندیس و جایزه ویژه بازیگری را به خاطر یک سال حضور متفاوت و موفق در نقش‌های گوناگون و تجارب متعدد به حمید فرخ نژاد اهدا کردند.

وی بعد از حضور روی سن و گرفتن جایزه خود از هیئت داروان گفت: بالاخره جایزه را گرفتم. امسال دو اتفاق سینمایی من را خوشحال کرد. یکی رفع توقیف "به رنگ ارغوان" ابراهیم حاتمی کیا و دیگری رفع توقیف "آتشکار" محسن امیر یوسفی. امیدوارم این روند همچنان ادامه داشته باشد وهمه فیلم‌های توقیف شده  رفع توقیف شوند.

تندیس انجمن منتقدان و جایزه استاندارهای حرفه‌ای تهیه‌کنندگی هم به سعید حاجی میری تهیه کننده فیلم "پسر آدم، دختر حوا" رسید. حاجی میری در مورد این جایزه و لذت گرفتن آن از دست منتقدان گفت: بیشترین ارزش این جایزه این است که از دست منتقدان آن را می‌گیریم. کسانی که هم سخت گیر هستند و هم بعضی وقت‌ها بی‌انصاف می‌شوند.  اما اکثرشان سینما را به خاطر سینما دوست دارند.

وی در ادامه درباره جایزه استاندارد عنوان کرد: خوشحالم که چنین بخشی وجود دارد چرا که درد اصلی ما در بسیاری از حوزه‌های اجتماعی،فرهنگی و اقتصادی استاندارد است. به همین خاطر به این جایزه افتخار می‌کنم.

سیاوش اسعدی کارگردان "حوالی اتوبان" که جایزه خلاقیت و استعداد درخشان را دریافت کرد گفت: به خاطر گرفتن این جایزه حال خوبی دارم و قدر این تشویق‌ها را هم می‌دانم.

حاتمی کیا: حالا که خسته‌ایم، نشانه‌ها را بیشتر ببینید

اما در بخش دیگری از چهارمین جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران، ابراهیم حاتمی کیا که برای گرفتن جایزه بهترین کارگردانی برای فیلم "به رنگ ارغوان" روی سن حاضر شده بود، گفت: گاهی از بعضی از نقدهای دوستان منتقد عصبانی شدم اما نمی‌توانستم آنها را نخوانم به خاطر همین همیشه در زیرزمین همه آنها را می‌خواندم . ما به نیش و نوش اهل قلم احتیاج داریم.

وی ادامه داد: در شرایطی که حریم‌ها از بین رفته است و این حریم شکنی در حوزه سینما هم دیده می‌شود و دوغ  و دوشاب یکی شده است، احساس خستگی بیشتری می‌کنیم و انتظار داریم اهل قلم نشانه‌های هنری را بیشتر ببینند و مطمئن باشیم که نگهبانان هنری ما را بهتر رصد می‌کنند. حیات سینمای ایران به همین مساله بستگی دارد. 

جایزه بهترین فیلم به سعید سعدی تهیه کننده فیلم "کیفر" شد. رخشان بنی اعتماد که عهده دار اهدای جایزه به سعدی بود درباره او گفت: یکی از بهترین تجربه‌های کاری من کار کردن با آقای سعدی است. او تهیه کننده توانایی است و خوشحالم که چنین تجربه‌ای را به دست آوردم و همیهشه در تجدید خاطراتم از آن تجربه به نیکی یاد می‌کنم.

حاشیه‌های جشن

-قرار بود استاد جمشید ارجمند برای تقدیر از هوشنگ کاووسی به همراه  حمیدرضا صدر و هوشنگ گلمکانی روی سن حاضر شود که متاسفانه به دلیل انبوه جمعیت و استقبال بیش از اندازه از این جشن اجرا کنندگان فراموش کردند. دختر ارجمند با اعتراض به این مساله پدرش را از سالن بیرون برد. اما کیوان کثیریان دقایقی بعد روی سن حاضر شد و از ارجمند عذرخواهی کرد و گفت: من دست استاد ارجمند را می‌بوسم و حضوری نیز از ایشان عذرخواهی می‌کنم.

-عسگرپور با چهره‌ای جدی برای دادن جایزه روی سن آمده بود در جواب شهرام شکیبا که از او خواست اسم برنده را با شیرینی بخواند با جدیت تمام گفت: از من توقع بامزه بازی نداشته باشید.

-خسرو دهقان که برای تقدیر از محسن سیف روی سن آمد، برای دادن هدایای بخش جشنواره مطبوعات هم فراخوانده شد و زمانی که روی سن رفت گفت: قرار بود یک بار روی سن بیایم.

-فاطمه معتمد آریا هدای جاویز بخش جنبی جشنواره مطبوعات را عهده دار بود. این بخش که در آخر مراسم قرار گرفته بود، در سکوت کامل برگزار شد و اکثر صندلی‌های سالن خالی شده بود. معتمدآریا هم در مورد این بخش گفت: کاش اعضای هیئت داوران در این بخش حضور داشتند. البته من خودم انتخاب کردم که جایزه به مطبوعاتی‌ها را بدهم و نمی‌خواستم این بار هم به همکاران خودم جایزه بدهم. فکر می‌کنم نویسندگان جایگاه مهمی در بالا بردن کیفیت آثار سینمایی دارند.

-حضور بی سابقه هنرمندان در جشن چهارم یکی از نکات قابل توجه بود. اکثر آنها تا آخرین دقایق صندلی‌های خود را ترک نکردند و زمان نواختن استاد ذوالفنون نیز در سالن حضور داشتند.

کد خبر 1241435

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha