وی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این کتاب گفت: کتاب "چاپ دستی، مقدماتی و پیشرفته" یک کار پژوهشی برای دانشگاه جامع علمی - کاربردی است که تا 6 ماه آینده برای چاپ آماده میشود.
این نویسنده با اشاره به اینکه عدهای آغاز چاپ در ایران را عصر ایلخانیان میدانند،افزود: این کتاب از سال 1639 را که سه کتاب به زبان و خط فارسی از سوی هیئتهای تبلیغی مسیحی و در باب تبلیغ مسیحیت در لیدن هلند به چاپ رسیده است، بیان کرده و شرح داده است.
وی ادامه داد: چاپخانهای که بنا بر مدارک فعلی، وجود آن محرز است، در سال 1233 به دست آقا زینالعابدین تبریزی و با حمایت عباس میرزا در تبریز تأسیس شده و فتحنامه، اثر میرزا ابوالقاسم قائم مقامِ فراهانی، تفصیلی از جنگهای ایران و روس، نخستین کتاب فارسی است که در ذیحجه 1234 در ایران چاپ و منتشر شده است.
سلطان کاشفی اضافه کرد: تاریخچه چاپ سنگی، تاسیس مدرسه دارالفنون، نهضت مشروطه، عصر ناصری، چاپخانه مجلس شورای ملی و چاپخانه شاهنشاهی در این کتاب آرورده شده است.
وی تاکید کرد: این کتاب برای تدریس در دانشگاه بسیار جامع و کامل است و امیدوارم تا 6 ماه آینده راهی بازار نشر شود.
سلطان کاشفی یکی از نویسندگان دایره المعارف فرش نیزهست. وی درباره این دایرهالمعارف گفت: بخش مربوط به پرهیز از ژرفانمایی در فرش و زیباییشناسی رنگها را تالیف کردهام و ظرف چند روز آینده به بنیاد ایرانشناسی تحویل میدهم.
نظر شما