۹ بهمن ۱۳۸۹، ۱۹:۲۴

اخوان علوی:

250 مخترع در قم وجود دارد

250 مخترع در قم وجود دارد

قم - خبرگزاری مهر: رئیس بنیاد نخبگان استان قم با اشاره به وجود بیش از 250 مخترع در این استان گفت: فراوانی اختراعات ثبت شده در استان قم طی سه سال گذشته افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حسین اخوان علوی بعدازظهر شنبه در حاشیه برگزاری نخستین نمایشگاه اختراعات استان قم در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به عدم وجود مرکزی برای ثبت اختراعات در قم اظهار داشت: تمامی اختراعات مخترعان در تهران ثبت می شود ما برای ارزیابی وضعیت اختراعات قم نسبت به سایر استان های کشور آمار دقیقی نداریم ولی مطمئنا از نظر تعداد اختراعات ثبت شده نسبت به بسیاری از استانهای کشور جلوتر هستیم اما شاخص اختراعات ثبت شده در قم نسبت به برخی استان های دیگر پائین تر است.

وی اضافه کرد: شاخصی که بر اساس تحلیل روند اختراعات از سال 83 تا 89 در دفاتر ثبتی بدست آمده نشان می دهد که فراوانی اختراعات ثبت شده در سه سال اخیر نسبت به سال های گذشته افزایش یافته است.

رونمایی از بانک جامع اطلاعات نخبگان کشور

رئیس بنیاد نخبگان استان قم گفت: در جلسه ای که با حضور مدیرکل مالکیت صنعتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برگزار شد وی اعلام کرد که در آینده ای نزدیک بانک جامع اختراعات کشور رونمایی می شود.

اخوان علوی با تاکید بر لزوم ترویج فرهنگ خلاقیت و نوآوری و اختراع کردن تاکید کرد و یادآور شد: باید به مخترعان کمک کنیم که اختراعات خودشان را در اداره مالکیت صنعتی به ثبت برسانند و ما در این راستا کارگاه هایی را تدارک دیده ایم.

وی گفت: در این زمینه تلاش هایی صورت گرفت که بانک اطلاعات نخبگان استان قم در یک بازه زمانی به صورت دقیق ارائه شد.

نمایشگاه اختراعات در چهار استان کشور برگزار شد

وی در مورد سابقه تشکیل بنیاد نخبگان اظهار داشت: در سال 83 به فرمان مقام معظم رهبری مقرر شد بنیادی مستقل زیر نظر رئیس جمهور برای شناسایی و حمایت از نخبگان تشکیل شود که اساسنامه این بنیاد در سال 84 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و از این مصوبه می توان به اهمیت آن پی برد.

وی آئین نامه احراز را مهمترین آئین نامه بنیاد ملی نخبگان عنوان کرد و یادآور شد: این آئین نامه در سال 85 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و بر اساس این آئین نامه، بنیاد ملی نخبگان از بین گروه های 9 گانه استعدادهای برتر را شناسایی می کند و آنها را مورد حمایت قرار می دهد.

اخوان علوی با ارائه تعریفی از گروه مخترعان تصریح کرد: گروه مخترعان افرادی هستند که دارای اختراعات ثبت شده می باشند و با شرایطی می توانند به عنوان استعدادهای برتر توسط بنیاد ملی نخبگان مورد حمایت قرار گیرند.

رئیس بنیاد نخبگان استان قم برگزاری نمایشگاه اختراعات این استان را در راستای تحقق بندهای 3 و 4 آئین نامه احراز عنوان کرد و اظهار داشت: برای اینکه یک مخترع بتواند اختراع خودش را به بنیاد عرضه کند سه راه شامل ارائه اختراع از طریق سامانه ارزیابی اختراعات، شرکت در جشنواره های ملی از جمله جشنواره نوآوری و شکوفایی که 18 بهمن در تهران برگزار می شود و برگزاری نمایشگاه های استانی برای عرضه اختراعات وجود دارد.

وی گفت: بنیاد نخبگان استان قم ششمین بنیاد استانی است که از اردیبهشت امسال تشکیل شده و تاکنون در چهار استان کشور نمایشگاه اختراعات برگزار شده است.

لزوم تجاری سازی اختراعات

اخوان علوی معرفی توانمندی های نخبگان به مردم و مسئولان استانی و ملی را یکی از اهداف برگزاری نمایشگاه اختراعات دانست و تاکید کرد: در این نمایشگاه فرصت خوبی برای نخبگان استان به وجود می آورد که با مشکلات و نیازهای استان آشنا شوند و همچنین صاحبان صنایع و سرمایه و مدیران دستگاه های اجرایی و نهادهای عمومی با بازدیدهایی که انجام می دهند وسائل و امکانات مورد نیاز خودشان را به مخترعان اعلام می کنند و نوعی تعامل بین آنها و مخترعان ایجاد می شود.

وی این نمایشگاه را پلی بین نیازهای استان و توانمندی هایی که در قم تجلی یافته، دانست و تاکید کرد: تلاش برای تجاری سازی اختراعات بر اساس تاکید مقام معظم رهبری و شناسایی مخترعان و حمایت از آنها از دیگر اهداف برگزاری این نمایشگاه است.

حضور هیئت داوری بنیاد ملی نخبگان در قم

وی با اشاره به اینکه در این نمایشگاه مخترعان در گروه‌های متفاوت دسته بندی شده‌اند، تاکید کرد: بنیاد ملی نخبگان از مخترعانی که امتیازها و حد نصاب‌های لازم را به دست بیاورند حمایت می‌کند.

اخوان علوی گفت: اختراعات و فناوری‌های ارائه شده در نخستین نمایشگاه اختراعات قم از سوی یک گروه داوری از سوی بنیاد ملی نخبگان مورد ارزیابی قرار می‌گیرند و این گروه داوری روز 12 بهمن ماه به قم سفر می‌کنند.

وی با بیان اینکه سرمایه‌های انسانی استان باید کشف شوند، گفت: اگر بتوانیم این سرمایه‌های انسانی را شناسایی کنیم در آینده شاهد اتفاقات خوبی در استان قم خواهیم بود.

اخوان علوی با اشاره به اینکه باید از سرمایه‌های انسانی و فکری در راه توسعه و پیشرفت کشور استفاده کنیم، ادامه داد: در این نمایشگاه برای ارائه آثار مخترعان شرایطی در نظر گرفته شده بود و 90 اثر ارائه شد که پس از بررسی‌های به عمل آمده در حال حاضر 75 اختراع در این نمایشگاه ارائه شده است.

رئیس بنیاد ملی نخبگان استان قم ضرورت حمایت از نخبگان و صاحبان ایده را مورد تاکید قرار داد و تاکید کرد: باید مکانیزمی طراحی شود که مشکلات صاحبان ایده مشخص شده و برطرف شود. 

کد خبر 1242025

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha