وی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با زمینه و هدف این تحقیق گفت: تحقیقات وسیعی درباره تاثیرات عوامل روانی بر بروز بیماریهای قلبی و عروقی انجام شده است زیرا در کشورهای دارای سطح اجتماعی اقتصادی پایین و همچنین در مناطقی که دارای نابرابریهای اجتماعی هستند خطر ایجاد بیماریهای قلبی عروقی افزایش می یابد.
وی افزود: مطالعات حیوانی نشان داده است که تغییر سطح اجتماعی نمونه ها می تواند باعث ایجاد بیماریهای قلبی عروقی شود.
این محقق جوان کشورمان گفت : این مطالعه برای بررسی اثر نابرابری در دریافت مواد غذایی برروی شاخص لیپوفوزیون (Lipofusion Pigmentation) در غالب یک تیم تحقیقاتی در قلب خرگوشهای سفید نیوزیلندی انجام شد.
خانم حیدری در رابطه با روش تحقیق گفت: 32 خرگوش سفید نر نیوزیلندی در 4 گروه مختلف به طور تصادفی تقسیمبندی شدند. گروه اول به مدت 8 هفته محرومیت غذایی با یک سوم غذای نرمال اما بدون مواجهه با گروههای دیگر نگهداری شدند.
گروه دوم به مدت 8 هفته محرومیت غذایی را تحمل کردند و در مواجهه با گروه سوم و چهارم بودند. گروه سوم دو هفته محرومیت کشیدند وسپس به غذای کافی دسترسی داشتند و گروه چهارم در کل مدت مطالعه به آب و غذای کافی دسترسی داشت.
در پایان تحقیق قلب حیوانات مورد مطالعه بافت شناسی قرار گرفت واز نظر وجود رنگدانه لیپیدی (Lipofusion pigmented) نمره دهی شد. آنالیز آماری توسط آزمونهای U-Mann Whitney و Kruskal Wallis انجام شد.
با توجه به اینکه وجود رنگدانه لیپیدی از فاکتورهای بروز پیری به حساب می آید می توان گفت احساس نابرابری سبب تسریع روند پیر شدن در قلب می شود.
جشنواره رازی معتبرترین جشنواره علوم پزشکی کشور است که هر ساله با حضور رئیس جمهور جهت معرفی پژوهشگران برتر علوم پزشکی برگزار می شود.
نظر شما