۱۰ بهمن ۱۳۸۹، ۱۰:۳۸

سیاست‌های جشنواره تئاتر فجر/

فتحعلی‌بیگی: نظر هنرمندان در برنامه مدون تئاتر اعمال شود

فتحعلی‌بیگی: نظر هنرمندان در برنامه مدون تئاتر اعمال شود

داود فتحعلی‌بیگی معتقد است سهیم شدن هنرمندان تئاتر در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها می‌تواند اجرای این قوانین را تسهیل کند.

داود فتحعلی‌بیگی با اشاره به برگزاری 28 دوره جشنواره تئاتر فجر به خبرنگار مهر گفت: در ایران ضرب‌المثلی داریم و آن هم این است "هر عیب که سلطان بپسندد هنر است". اتفاقات و رویدادهای مختلف هم در کشور ما همین گونه است. یعنی حرف آخر را مقام بالاتر می‌زند. می‌خواهد مدیر، معاون یا سمت بالاتر باشد، فرقی نمی‌کند همه باید از حرف‌های او تبعیت کنند.

وی ادامه داد: به ندرت پیش می‌آید مدیران ما با کسی در امور مختلف مشورت کنند. مثلا برنامه بیست سال آینده تدوین می‌شود و زمانی هم متخصصان دیگر می‌گویند این برنامه ناقص است و کمبودهایی دارد هیچ کس خودش را موظف به اصلاح آن نمی‌داند. در حوزه تئاتر هم همین گونه است. هر سال یکی از راه می‌رسد و می‌خواهد نوآوری و طراحی جدیدی ارائه دهد اما نتیجه‌ای در برندارد.

فتحعلی‌بیگی با اشاره به مشکلات حوزه تئاتر، توضیح داد: معضل تئاتر ما در وهله اول کمبود سالن نمایش است. با این تعداد دانشجویی که در رشته تئاتر فارغ‌التحصیل می‌شوند و می‌خواهند به صورت تجربی جذب فعالیت‌های تئاتری شوند چه کار می‌کنند؟ باید در صف‌های طولانی بایستند تا شاید روزی نوبت‌شان شود. محل عرضه‌ای برای تئاتر در کشور ما وجود ندارد. بخش خصوصی به دلایل خاص نمی‌تواند در این عرصه وارد شود و بخش دولتی هم نمی‌خواهد ورود پیدا کند.

وی با تاکید براینکه تئاتر کشور به برنامه‌ای مدون و زیربنایی نیاز دارد، افزود: برنامه‌ای باید وجود داشته باشد که همه ملزم به رعایت آن باشند. برنامه‌ای که در این سال‌ها وجود داشته به خاطر اینکه همه فکر می‌کنند اشتباه است، خودشان را ملزم به اجرای آن نمی‌دانند. برای تدوین برنامه‌ تئاتر باید نظر هنرمندان هم دخیل باشد. اگر معاون وزیری تشخیص دهد مساله‌ای درست است که نباید بر اساس همین یک نظر اجرای آن جلو بیفتد. خیلی وقت‌ها در طول زمان ما متوجه اشتباه بودن نظرات آقایان می‌شویم و خودشان هم این اشتباه را می‌فهمند اما باز هم سر تصمیمشان هستند.

فتحعلی‌بیگی به یکی از نمایش‌هایی که اخیرا دیده بود اشاره کرد و گفت: چند روز پیش نمایشی دیدم که به ظاهر قرار بود تبلیغی دینی باشد. این کار نه تنها تبلیغ مناسبی برای دین نبود بلکه آنقدر سر دستی و سطحی بود که جنبه تخریبی داشت تا تبلیغی. من مطمئنم پشت چنین نمایش‌هایی حمایت‌های بزرگی است و اگر غیر از این باشد این نمایش‌ها به هیچ جا نمی‌رسند. کسی که تشخیص داده است این نمایش اصول اولیه اجرای عمومی را دارد بانفوذ است و گرنه چطور می‌تواند از نمایشی ضعیف به این اندازه قدرتمند حمایت کند؟

وی با همچنین عنوان کرد: متاسفانه اسم کار فرهنگی و هنری که می‌آید همه به خودشان اجازه اظهار نظر کردن می‌دهند. در مورد برگزاری جشنواره‌های مختلف هنری و تئاتری هم همین طور است. در کار فرهنگی همه فکر می‌کنند بدون داشتن تخصص می‌توانند آن را به بهترین نحو ممکن اجرا کنند. مثل این است به کسی که اصول اولیه درام نویسی را نمی‌داند سواد تئاتر ندارد اجازه می‌دهند واقعه عاشورا، یکی از مهمترین رویدادهای تاریخی را روایت کند. باور کنید آنچه مردم کوچه و بازار از این رویداد تاریخی می‌دانند بهتر از روایت کردن این افراد است.

فتحعلی‌بیگی در پایان خاطر نشان کرد: متاسفم که اختیارات در دست کسانی است که کننده کار نیستند و همیشه کسانی که از عهده کارها برمی‌آیند کاری برای انجام دادن ندارند.  

کد خبر 1242193

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha