۱۰ بهمن ۱۳۸۹، ۱۱:۱۴

کوهن در گفتگو با مهر:

"بی‌عدالتی" اشتباه و نقض اصول اخلاقی است

"بی‌عدالتی" اشتباه و نقض اصول اخلاقی است

استاد فلسفه، علوم سیاسی و حقوق در دانشگاه استنفورد و عضو آکادمی هنر و علوم امریکا با اشاره به اینکه بی‌عدالتی و بردگی اشتباه و نقض اخلاق است، گفت: اگر بی‌عدالتی به عنوان اشتباه تلقی نشود در این صورت هیچ چیزی اشتباه نخواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، جوشا کوهن فیلسوف سیاسی معاصر در قالب کتاب "هلال اخلاق جهانی و سایر مقالات"  که توسط انتشارات دانشگاه هاروارد منتشر می شوند به بررسی موضوع اخلاق جهانی می‌پردازد.

دکتر جوشا کوهن استاد فلسفه، علوم سیاسی و حقوق در دانشگاه استنفورد و مدیر مرکز عدالت جهانی در این دانشگاه در مورد این کتاب و محورهای مورد بحث در آن گفت: این کتاب مشتمل بر مجموعه مقالات من است. تعابیر و تفاسیر اخلاقی نقش مهمی در طرحهای مشترک اجتماعی و نقشه راه اجتماعی بازی می‌کند. تعابیر و تفاسیر اخلاقی عناصر سازنده اخلاقیات مردم یک جامعه هستند.

وی تصریح کرد: مارتین لوتر کینگ می‌گوید گستره هلال و کمان اخلاق جهانی وسیع است اما خمیدگی و جهت گیری این کمان به سمت عدالت است.

وی در ادامه به برخی موارد نقض عدالت در جوامع اشاره و گفت: بردگی و بندگی یکی از موارد بی عدالتی در دنیای کنونی است. علاوه بر این، نابرابری جنسیتی و تبعیض جنسیتی نیز از موارد بی عدالتی در دنیای کنونی است.

کوهن افزود: گستره و دایره کسانی که حق رأی دارند از جمله موادی است که عدالت در مورد آن در همه جوامع رعایت نمی‌شود. در واقع این موارد ناعادلانه جوامع را در مراحل بعد با چالش مواجه می‌سازد.

وی یادآور شد: نسبت میان عدالت و پایداری جوامع در کانون توجه عصر روشنگری بوده است. برای نمونه آدام اسمیت، هگل و مارکس به این موضوع اشاره کرده‌اند.

عضو آکادمی هنر و علوم آمریکا در ادامه تصریح کرد: بردگی و بندگی به مثابه نظامی از قدرت مبتنی بر مناقشه و منازعه میان منافع اصلی برده از جمله لوازم رفاه، استقلال و عزت و کرامت انسانی است.

کوهن در ادامه به فرضیه دیگری در مورد بردگی پرداخت و گفت: فرضیه دیگر در مورد بردگی این است که بردگی ناعادلانه است. چرا که فقدان نسبی قدرت در برده باعث می‌شود توافقات آگاهانه و آزاد و عقلانی در روابط بردگی وجود نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه نکته مهم در مورد بی عدالتی و وجود بردگی پیوند منافع کسانی است که از بردگی سود می‌برند، تصریح کرد: این افراد خواهان تداوم بی عدالتی و نظام و روابط بردگی هستند.

وی افزود: نکته‌ای که مورد بررسی من در این اثر است این نیست که بردگی و بی عدالتی نوعی بی اخلاقی و نقض اخلاق است- البته چنین نیز هست- بلکه نکته مورد نظر من در این کتاب این است که نشان دهم چگونه بی عدالتی فی النفسه منجر به از بین رفتن آن شده و می‌شود.

کوهن در این کتاب که مشتمل بر مجموعه مقالات او است به بررسی موضوع دموکراسی نیز می‌پردازد. او دموکراسی را در سه سطح جدا از هم مورد بررسی قرار می‌دهد. در سطح اول به بررسی رابطه و نسبت ارزشهای دموکراتیک با تاریخ می‌پردازد و سپس دموکراسی را بر اساس نظریه‌های آن مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد و از برخی دفاع می‌کند. برای نمونه او نظر و آرای افرادی چون جان لاک، جان رالز، نوام چامسکی، یورگن هابرماس و سوزان مولر اوکین را مورد بررسی قرار می‌دهد.
 
کوهن در سطح آخر ایده‌آلهای دموکراتیک را در منظومه جهانی مورد بررسی قرار می‌دهد. او در این سطح ایده "خرد عمومی جهانی" را مطرح می‌کند. این ایده نوعی توجیه سیاسی در سیاست جهانی است که بر اساس آن خرد عمومی در آن نقش اصلی و محوری را بازی می‌کند.
کد خبر 1242297

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha