به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، علی داننده ظهر یکشنبه در نشست خبری در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اهداف این جشنواره گفت: این جشنواره در راستای ایجاد بستر مناسب برای آموزش تخصصی جوانان علاقمند برای فعالیت در زمینه وبلاگ نویسی و جهتدهی به فرهنگ استفاده از وبلاگ نویسی ارزشی و دینی برگزار می شود.
وی با اشاره به جایگاه ویژه قرآن کریم و آموزه های این کتاب انسان ساز در فرهنگ اسلامی و ایرانی خاطرنشان کرد: تحقق آرمانهای اسلامی، اصلاح ساختار فرهنگی و تربیت نیروی انسانی یک جامعه مرهون مجاهدت اشخاصی است که با دیدی عمیق و روحی عاری از قید و بندهای مادی با تمامی توان، هنر و استعدا د خود را صرف تبیین و ترویج آیه های سراسر نور قرآن می کند.
وی افزود: قرآن کریم با زلال حکمت و معرفتی که در چشمه سار آیاتش جاریست همواره اندیشههای سترگ، همتهای والا و دلهای مشتاق را مجذوب خویش ساخته و آنها را به راستترین و استوارترین راهها هدایت میکند.
داننده هدف از برگزاری جشنواره بین المللی وبلاگ نویسی قرآنی را تبیین اهمیت و گسترش فرهنگ وبلاگ نویسی در زمینه توسعه، تبلیغ و ترویج معارف قرآن کریم، ترغیب و تشویق قشر جوان و فرهیخته به استفاده بهتر از خدمات آن لاین و جهتدهی به آنها و تولید محتوایی و تجمیع اطلاعات قرآنی در محیطهای تحت وب عنوان کرد.
وی اطلاع رسانی فعالیتهای بلاگرهای قرآنی در سطح کشور، ارائه وبلاگهای نمونه و استاندارد از لحاظ فنی و محتوایی به علاقمندان فعالیت در این زمینه و فراهم آوردن بستری مناسب برای شکوفایی استعدادهای جوانان در زمینه استفاده از تکنولوژیهای جدید در عرصه فعالیتهای قرآنی را از دیگر اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان تاکید کرد: باید با یافتن راههای نو و جذاب برای توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی و وارد کردن مفاهیم دینی و قرآنی به فضای وبلاگهای فارسی گامهای مهمی در جهت افزایش ضریب نفوذ محتوایی قرآن در بستر اینترنت با استفاده از ابزارهای نو و از طریق فن وبلاگ نویسی برداشته شود.
وی موضوعات برگزاری این جشنواره را شامل اشعار قرآنی، قرآن در گفتار بزرگان، قرآن و عدالت اجتماعی، موسسات و تشکل های قرآنی، آموزش های قرآنی، قرآن و خانواده، پیام های قرآنی شامل (وحدت و همبستگی، محبت و مهربانی، احترام به والدین، همت و تلاش، نماز، انفاق، عفاف و حجاب و ...)، قرآن و اجتماع، قرآن و زندگی عنوان کرد.
داننده همچنین، قرآن و طبیعت، قرآن و تاریخ، آموزش قرآن، قرآن و عفاف و حجاب، تفسیر قرآن، قرآن و کتب آسمانی، قرآن و کتب آسمانی، قرآن و پیامبران، کتابخانه قرآنی، نواها و نماهنگ قرآنی، داستانهای قرآنی خاطرات قرآنی، گرافیک های قرآنی، نقاشی های قرآنی، قرآن و تربیت صحیح، مترجمان و مفسران قرآن، قاریان و حافظان قرآن، قرآن و حکومت اسلامی، امثال قرآنی، دعاهای قرآنی، قرآن و اهل بیت (ع)، سیمای انسان در قرآن، معارف قرآن و قرآن و فرهنگ را از دیگر موضوعات این جشنواره برشمرد.
داننده گفت: جشنواره وبلاگ نویسی قرآنی در دو بخش اصلی و بخش ویژه بین الملل برگزار می شود که بخش اصلی شامل وبلاگ متنی با محوریت مقاله، پژوهش داستان و شعر، گزارش و خبر، خاطره نویسی احادیث، آموزش، تاویل، تفسیر و تدبیر و تلاوت ها و فتووبلاگ که وبلاگی است که تنها از عکس برای انتقال پیام استفاده کرده و فقط در هر پست متنی را برای توضیح عکس درج کند، است.
وی افزود: بخش اصلی جشنواره همچنین شامل پادکست که وبلاگی است که تنها از صوت مانند تلاوت، ابتهال و غیره برای انتقال پیام استفاده کندو ویدئو کست (ودکست) که وبلاگی است که از تصویر و فیلم برای انتقال پیام استفاده کند، است.
داننده گفت: داوری در این جشنواره در دو بخش فنی یا شکلی و قسمت محتوایی صورت میگیرد و نوآوری و خلاقیت، ارتباط با موضوع انتخاب شده، درج منابع و مستندات مطالب، استفاده از سوژه های پراهمیت، وضعیت وبلاگ در موتورهای جستجو، استفاده از قابلیت های صدا و افکت، موضوع بندی مناسب مطالب و استفاده از فید و قابیلت تعاملی از شاخص های داوری این جشنواره است.
علاقمندان از اول بهمن ماه جاری تا پایان فروردین ماه سال آینده می توانند با تکمیل فرم در وب سایت http://WWW.quranblogging.com جهت ثبت نام اقدام کنند.
اختتامیه نخستین جشنواره بین المللی وبلاگ نویسی قرآنی در راستای برگزاری جشنواره های قرآنی آیات و توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد آذربایجان شرقی با همکاری استانداری، مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی کشور، مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال در اردیبهشت ماه برگزار می شود.
نظر شما