به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه "دی سایت" در تحلیلی در این باره نوشت: اتحادیه اروپا در مناسبات خود در زمینه خارجی ائتلافی شکست خورده است.
نویسنده در ادامه به طرح اتحادیه مدیترانه ای که ابتدا توسط رئیس جمهوری فرانسه مطرح شد اشاره کرد و نوشت: این پروژه شروعی پر سرو صدا اما نتیجه ای ناچیز داشت. زمانی که سارکوزی در سال 2008 در پاریس طرح تشکیل اتحادیه مدیترانه ای را کلید زد از یک لحظه تاریخی سخن می گفت.
در این نشست 43 رئیس جمهوری از کشورهای حاشیه مدیترانه وعده صلح، دموکراسی و پیشرفتهای اقتصادی را دادند که در بین آنها حسنی مبارک ریاست اولین دوره این نشست را بر عهده داشت.
نویسنده در ادامه نوشت: این پروژه امروز مرده محسوب می شود. احمد مساد که در آن زمان به عنوان دبیر کل این اتحادیه به اصطلاح مدیترانه ای منصوب شده بود با دلسردی از عدم علاقه بسیاری از دولتهای حاشیه دریای مدیترانه به عضویت در این اتحادیه خبر داد. به این ترتیب این روزها که تقریبا روزانه هزاران نفر در کشورهای حاشیه جنوب مدیترانه برای دفاع از دموکراسی و حقوق بشر به خیابانها می ریزند ما دیگر صدایی در دفاع از این پروژه نمی شنویم.
نویسنده در ادامه این پرسش ها را مطرح می کند که چرا در این شرایط هیچ نشست ویژه ای برای دفاع از اتحادیه مدیترانه ای تشکیل نشد و چرا هیچ صدایی در دفاع از حقوق بشر از اتحادیه اروپا برنخواست؟ متاسفانه با گذشت زمان بیشتر و بیشتر مشخص شد که سارکوزی و همراه با او بقیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا می خواستند از این اتحادیه به عنوان یک چتر حمایتی برای اروپا استفاده کرده و با کمک حاکمان مستبد آن به اهداف خود دست یابند.
نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد : شکست پروژه اتحادیه مدیترانه ای با مکانیسم دیگری در اتحادیه اروپا از جمله پروژه شراکت با شرق قابل مقایسه است. این پروژه که توسط کشورهای سوئد و لهستان مطرح شده و توسط آلمان حمایت شد باید کشورهای عضو شوروی سابق در شرق اروپا و قفقاز را به داخل این اتحادیه هدایت می کرد. البته درباره روسیه سفید اروپا گرفتار چالش بزرگی شد.
در ادامه آمده است: مسئله شراکت اتحادیه اروپا با شرق نیز سرانجامی مشابه اتحادیه مدیترانه ای داشت. هیچ کس نمی داند که واقعا دراین باره چه رخ داده است. در حالی که بسیاری از کشورهای حاشیه جنوبی و شرقی اتحادیه اروپا می خواستند هر چه سریعتر عضو این اتحادیه شوند کشورهای اروپایی به دنبال آرامش بیشتر خود بوده و برای اکثر آنها پروژه های شرق و جنوب یک مسئله رد شده محسوب می شد.
در این میان مردم کشورهای حاشیه جنوبی اتحادیه اروپا متوجه شده اند که شراکت با اروپا ارزشی ندارد و ترجیح دادند خودشان به خیابانها بریزند و علیه حکومتهایی که اتحادیه اروپا از آنها حمایت می کرد به پا خیزند.
نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد : در 27 عضو اتحادیه اروپا مدتی است که هیچ طرح واحد و مشترکی درباره سیاست خارجی ارائه نشده است."اشتون"، وزیر امور خارجه این اتحادیه نیز بسیار ضعیف است . تصویر اتحادیه اروپا کاملا از هم گسیخته است.امید دراین باره که در بین گروههای عضو این اتحادیه یک سیاست هدفمند و هماهنگ خارجی به وجود آید و کسب اعتبار مجددی را برای این اتحادیه به همراه داشته باشد از بین رفته است.
نظر شما