به گزارش خبرنگار مهر در سمنان، این سوگوار شامگاه پنجشنبه با اجرای آخرین تعزیه در تکیه پهنه سمنان به کار خود پایان داد و در مجموع در استان با برگزاری این سوگواره 9 مجلس تعزیه برگزار شد.
با برگزاری این سوگواره و اجرای سلسله مجالس تعزیه خوانی برای اولین بار در استان حال و هوای حماسه عاشورا زنده شد و نوای تعزیه خوانان حسینی در استان سمنان طنین انداز شد.
اجرای این برنامه ها از اربعین حسینی آغاز شده و تا شب گذشته بیست و نهم صفر ادامه داشت و تعزیه خوانان در شهرهای مجن، شاهرود، مهدیشهر، دامغان و گرمسار، سمنان به اجرای برنامه پرداختند.
این سوگواره با هدف شناسایی گروه های برتر تعزیه استان، احیای اجرای تعزیه در تکایای نقاط شهری و روستایی، بررسی نسخه های تعزیه به منظور جلوگیری از رواج خرافه و بدعت در اجرای این آیین نمایشی - مذهبی، اشاعه شیوه های سنتی عزاداری و زنده نگه داشتن شور حسینی برگزار شده است.
در این مجالس کارشناسان تعزیه بر چگونگی ایفای نقش شخصیتهای مختلف، ملزومات گروه های تعزیه خوان اعم از پوشاک، ابزار جنگ و موسیقی حماسی و نسخه های تعزیه نظارت کرده و از گروه های برتر با بازبینی فیلم های تعزیه تجلیل می شود.
هنر تعزیه در ردیف میراث معنوی (نا ملموس) شناخته شده است و میراث فرهنگی استان، اقدام به برپایی مجالس تعزیه با همکاری گروه های مجری و خادمان تکایا و حسینیه ها، ادارات تبلیغات اسلامی و فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان های استان کرده بود.
نظر شما