به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: هپاتیت ناشی از چربی نوعی التهاب کبد است که همراه با تجمع چربی در کبد ایجاد می شود و ارتباطی با دیگر علل بیماری های مزمن کبدی از جمله هپاتیت ویروسی B وC، بیماری های خود ایمنی، الکل، مسمومیت دارویی و تجمع مس یا آهن در کبد ندارد.
بر اساس این گزارش این بیماری ممکن است با الکلیسم، دیابت قندی، بالا بودن چربی های خون چون کلسترول و تریگلیسیرید، چاقی و سوء تغذیه افراد ارتباط داشته باشد.
مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره علت هپاتیت ناشی از چربی معتقد است که هنوز علت مشخصی برای این بیماری پیدا نشده است و هنوز معلوم نیست که تجمع چربی در کبد علت التهاب است یا علت دیگری برای هپاتیت وجود دارد. محققان معتقدند بخاطر اینکه کبد نمیتواند چربی را به فرمی تبدیل کند که قابل دفع باشد در کبد تجمع می کند.
در گذشته پزشکان معتقد بودند که این نوع هپاتیت بیماری خوش خیمی است که پیشرفت نمیکند و یا به کندی پیشرفت میکند. مطالعات اخیر و تجربیات پزشکان ثابت کرد که هپاتیت ناشی از چربی میتواند حداکثر تا 40 درصد موارد باعث لیفی شدن (تنبلی) کبد شود و یا میتواند در 5-10 درصد بیماران به سمت سیروز (تخریب بافت و نارسائی کبد) پیشرفت کنند.
بر اساس این گزارش در حال حاضر درمان مشخصی که همگان با آن موافق باشند وجود ندارد. اما در افرادی که چاق، دیابتی و دچار افزایش چربی خون هستند توصیه میشود که وزن خود را کاهش دهند و قند خون و چربی خون خود را کنترل کنند.
برای بیماران دیابتی، معمولاً یک رژیم کم چرب با کالری کم همراه با انسولین یا داروهای خوراکی پایین آورنده قند خون توصیه میشد. برای بیمارانی که افزایش وزن و دیابت ندارند نیز اغلب یک رژیم کم چرب توصیه میشود.
اجتناب از کارهایی که کبد را تحت استرس قرار می دهد از جمله نوشیدن الکل، مصرف بیرویه داروهای غیرضروری حتی داروهایی که نیاز به نسخه ندارند مثل استامینوفن و مصرف غذاهایی همچون سبزیجات، لوبیا، کاهو و میوههای تازه میتوانند سلامتی فرد را در مقابل این بیماری حفظ کنند.
نظر شما