۱۷ بهمن ۱۳۸۹، ۱۳:۲۸

ساخت کوچکترین شتابگر ذره ای دنیا بر روی یک تراشه

ساخت کوچکترین شتابگر ذره ای دنیا بر روی یک تراشه

بزرگترین برخورد دهنده جهان، برخورد دهنده بزرگ هادرون را از یاد ببرید، زیرا اکنون نسخه ای متفاوت از آن یعنی کوچکترین برخورد دهنده و شتابگر جهان که بر روی یک تراشه ساخته شده، ابداع شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شاید این شتابگر نتواند به سطح انرژی که برخورد دهنده بزرگ هادرون در آن فعالیت می کند، دست بیابد اما در نوع خود شتابگر کوچک بسیار تاثیرگذاری است. مهندسان دانشگاه کورنل هفته گذشته در کنفرانس سیستمهای میکرو-الکترومکانیک این سیکلوترون کوچک را ارائه کردند، شتابگری که می تواند یونهای آرگون را تا پنج میلیمتر شتاب دهد.

این یونها 1.5 کیلوالکترون ولت انرژی دارند و زمانی که چرخشی 90 درجه ای انجام می دهند، انرژی آنها به 30 الکترون ولت افزایش پیدا می کند. ابعاد این انرژی در برابر 3.5 تراالکترون ولتی که در برخورد دهنده بزرگ هادرون مورد آزمایش قرار می گیرند، به اندازه یک دانه بادام زمینی است. اما با در نظر گرفتن کوچکی این برخورد دهنده در برابر برخورد دهنده بزرگ هادرون، خواهید دید که این انرژی با شتابگر تراشه ای کاملا متناسب است.

بر خلاف دیگر شتابگرها، این شتابگر از نیروی مغناطیسی استفاده نکرده و در مقابل از یک میدان الکتریکی برای شتاب و برخورد دادن ذرات از میان یک جفت الکترود استفاده می کند.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، هدف نهایی ایجاد شتابگری به اندازه یک چمدان است که بتواند یک مگا الکترون وات انرژی تولید کند، به این شکل این شتابگر به اندازه ای قدرتمند خواهد شد تا بتواند در زمینه های مختلفی کاربرد داشته باشد.

از چنین ابزاری می توان برای ساخت میکروسکوپهای الکترونی کوچکتر و یا سلاح های لیزری برای مبارزه با سرطان استفاده کرد به این شکل نیاز به نصب شتابگرهای ذره ای در داخل بیمارستانها از بین خواهد رفت.

کد خبر 1246998

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha