۱۸ بهمن ۱۳۸۹، ۸:۲۸

نواب در گفتگو با مهر: امام(ره) آزاداندیشی جهانی/ استراتژی امام اقامه حق در سایه اسلام بود

نواب در گفتگو با مهر: امام(ره) آزاداندیشی جهانی/ استراتژی امام اقامه حق در سایه اسلام بود

رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم با بیان اینکه امروز امام خمینی(ره) نامی آزاداندیش در جهان بشریت است، به سه محور وحدت در اندیشه امام(ره) اشاره کرد و گفت: استراتژی امام در ایجاد حکومت اسلامی اقامه حق و عدل در سایه حکومت قرآن و اسلام بود.

حجت الاسلام عبدالحسن نواب در گفتگو با خبرنگار مهر، اندیشه حضرت امام(ره) در ایجاد حکومت دینی را مربوط به به سال 1335 هجری شمسی دانست و گفت: در آن زمان ایشان نامه ای خطاب به علما نوشته، از وضعیت بی دینی و حکومت رضاشاه گله  و مردم را به قیام در راه خدا دعوت کردند؛ البته امام خمینی(ره) از سال 1325 که آیت الله العظمی بروجردی زعامت حوزه علمیه قم را بر عهده داشتند و تا سال 1342 که به رحمت خدا رفتند حرمت ایشان را حفظ کردند و پس از آن مواضعشان را علنی کردند.

وی افزود: استراتژی امام در ایجاد حکومت اسلامی اقامه حق و عدل در سایه حکومت قرآن و اسلام بود و ایشان با یک کار صد در صد فرهنگی بدون استفاده از ابزار زور مبارزه خود را آغاز کردند.
 
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم تأکید کرد: امام از سال 42 تا 57 همچنان بر این خط مستحکم پافشردند و مبانی فکری، سیاسی و اعتقادی "ولایت فقیه" را در این سالها بعنوان حکومت جایگزین، تبیین کردند تا جامعه با خلأ قانون و تئوری روبرو نباشد. البته امام در کنار آن آگاهی بخشی به مردم و اندیشمندان و روشنفکران را نیز دنبال می کردند و آگاهی بخشی امام همه لایه های اجتماعی را در بر می گرفت چنانکه ایشان هم خطاب به علما، هم روشنفکران و هم دانشجویان و طلاب و توده مردم نامه نوشتند.
 
وی به راهبردهای دینی و سیاسی امام در ایجاد وحدت میان مسلمانان اشاره کرد و گفت: امام وقتی انقلاب به پیروزی رسید بر سه محور وحدت تأکید کردند که دو محور داخلی و یکی خارجی بود به این معنی که در محور اول امام بر وحدت طوایف، قبایل و نژادها در داخل کشور تأکید داشتند و حتی امام ارتش را نیز با سخنان خود جذب کردند و نگذاشتند شکاف اجتماعی ایجاد شود.
 
حجت الاسلام نواب وحدت حوزه و دانشگاه را یکی دیگر از محورهای داخلی وحدت در اندیشه امام برشمرد و افزود: سالها استعمار سعی کرد بین علم جدید و قدیم تفرقه بیندازد در حالیکه در قدیم اینگونه نبود و دانشمندانی مثل خواجه نصیر، ابن سینا و ... در آثار خود کتاب الاهیات، ریاضیات، طبیعیات و ... را داشتند، اما استعمار بعد از دوره رنسانس سعی کرد بین علوم انسانی و غیر انسانی تفرقه و بعد بین علوم الهی و غیر الهی و بعد بین حوزوی و غیرحوزوی اختلاف ایجاد کند و این باعث اینجا تفرقه بین اندیشمندان جامعه شد اما امام یکی از تأکیدات جدی شان بر وحدت حوزه و دانشگاه بود.
 
وی "وحدت امت اسلامی" را محور سوم اندیشه امام در ایجاد وحدت در بعد خارجی خواند و گفت: امام تمام سلبیات و نکات منفی و تمام موانع وحدت میان مسلمانان را برداشتند و مقام معظم رهبری در گام دوم ایجابیات را پیش بردند و گامهای مثبت تقریب را جلو بردند.
 
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب قم در پایان تأکید کرد: امام برای تمام انسانها ارزش قائل بودند به گونه ای که بارها مستضعفان جهان را در سخرانی خود مخاطب قرار دادند و امروزه امام به عنوان یک آزاداندیش در جهان بشریت شهره است. امام در اتحاد مستضعفان جهان نقش ویژه ای داشتند و این شور و مبارزه ای که در جهان عرب به پا است بنیانگذارش امام است.
کد خبر 1247166

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha