۱۹ بهمن ۱۳۸۹، ۱۸:۵۴

عبدالباری العطوان:

مصر و دو سناریوی مطرح / مبارک چاره ای جز کناره گیری ندارد

مصر و دو سناریوی مطرح / مبارک چاره ای جز کناره گیری ندارد

سر دبیر روزنامه القدس العربی با اشاره به موج گسترده خشم مردم مصر علیه رژیم دیکتاتوری حاکم، تنها راه پیش روی مبارک را کناره گیری از قدرت دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر "عبدالباری العطوان" در مطلبی با عنوان "سناریوهای رفتن نزدیک است" می نویسد : پس از گذشت دو هفته از آغاز انقلاب مصر می توان آن را در سه محور خلاصه کرد؛ نخست : تظاهر کنندگان بر خواسته های خود اصرار دارند و خود را آماده جنگ طولانی می کنند.

دوم : رژیم آخرین نفسهای خود را می کشد و سعی دارد که اعضای خود را یکی پس از دیگری قربانی کند تا شاید بتواند به دلجویی از انقلابیون بپردازد. سوم : گروهی فرصت طلب تلاش کردند که دستاوردهای انقلاب را به نفع خود مصادره کنند.

حسنی مبارک که مردم خواهان خلع و محاکمه آن هستند همچنان بر اریکه قدرت سوار است و همانند قبل از انقلاب مردم به اداره امور می پردازد. وی به گونه ای عمل می کند که گویا تا ابد باقی خواهد ماند. با هر بار گفتگوی با مخالفان اعتماد نفس وی باز می گردد.

عمر سلیمان به ایفای نقشی که بیست سال داشته است، ادامه می دهد. وی به مذاکرات با نمایندگان مخالفان می پردازد تا رژیم مبارک را نجات دهد.

سردبیر القدس العربی نوشت : مبارک برای اینکه وانمود کند که قصد اصلاحات دارد اقدام به کنار گذاشتن شخصیتهای بارز حزب حاکم کرد که مقدمه آن عزل "جمال مبارک"،"صفوت الشریف" بود. وی سپس برخی وزیران را به اتهام فساد به دستگاه قضایی سپرد که "حبیب العادلی" وزیر کشور،" احمد المغربی" وزیر اسکان، "رشید محمد رشید" وزیر بازرگانی از جمله آنها بودند.

العطوان ادامه داد: اقدام دادستانی در توقیف دارایی های آنها نا کافی است و نمی تواند راضی کننده باشد زیرا این دادستانی به خاندان مبارک که ثروتی میلیاردی دارند، نزدیک نشد.

وی نوشت : هم اکنون سناریوهایی که در برابر ما قرار دارد، عبارت است از؛ سناریوی انقلابیون که خواستار براندازی رژیم و سران آن در سریعترین زمان ممکن هستند تا تغییرات صورت گیرد و نظام دموکراتیک جدید شکل گیرد.

دومین سناریو وقت کشی رژیم به گونه های مختلف است تا انقلابیون را خسته کند. تا مردم خسته و تسلیم شوند و به ادامه رژیم کنونی به شکل دیگری رضایت دهند. آنچه که "تونی بلر" تغییر منضبط و کنترل شده می داند.

وی می نویسد: ارتش مصر به نظارت اوضاع ادامه می دهد و ژنرالهای آن همگام با قدرتهای خارجی و در راس آن آمریکا حرکت می کنند. مشخص نیست که این نظارت از دور تا کی ادامه یابد و چه زمانی به دخالت عملی برای پایان اوضاع دست می زنند.

العطوان می افزاید: کسانی که دلخوشی به درگیری داخلی رژیم دارند کج اندیش هستند، زیرا چنین امری صورت نخواهد گرفت. اما نکته ای که مهم است گسترش دامنه اعتراضات در روزهای آتی است، زیرا این جوانان اجازه نمی دهند که میدان تحریر به پارکینگ تانکها تبدیل شود.

رژیم کنونی تحمل خسارات اقتصادی را ندارد به ویژه که همه روزه به علت تعطیلی فعالیتهای اقتصادی زیان هنگفتی را متحمل می شود. سرمایه در حال فرار از مصر است و پوند به پایین ترین میزان خود رسیده است.

وی نوشت : بزرگترین رخنه ای که تا کنون رژیم مصر توانسته است در صف مخالفان ایجاد کند انجام گفتگو با آنها بوده است. این رژیم به مدد گفتگوها مشروعیت خود را اندکی حفظ کرده است. گروه اخوان المسلمین باید از گفتگوها دست بردارد و به تقویت قیام بپردازد.

العطوان در پایان تصریح کرد: مبارک چاره ای جز رفتن ندارد. تنها راهی که می تواند خود و خانواده اش را نجات دهد این  است که فورا کنار برود. زیرا هر آنچه را داشته است، رو کرده است مانند انصراف از مورثی کردن قدرت و تغییرات درحزب متبوعش.

کد خبر 1248478

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha