۱۹ بهمن ۱۳۸۹، ۱۱:۱۹

العرب الیوم تحلیل کرد:

نگرانی مثلت عربی، اسرائیلی و آمریکایی از سقوط مبارک

نگرانی مثلت عربی، اسرائیلی و آمریکایی از سقوط مبارک

یک روزنامه عرب زبان امروز در مقاله ای نوشت: آمریکا، رژیم صهیونیستی و رژیم های عربی از سقوط حسنی مبارک در هراسند و با وجود ژست دموکراسی خواهانه بدنبال بقای وی هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه العرب الیوم اردن امروز در مقاله ای با عنوان "سه گروه از انقلاب جوانان عرب به خود می لرزند" تاکید می کند: انقلاب در کشورهای عربی آغاز شده و هرگز به پایان نمی رسد مگر اینکه ملت های عربی بتوانند خود یا نمایندگان واقعی آنان حکومت را به دست بگیرند.

این درحالی است که کشورها و سازمان های مختلف جهانی حوادث مصر و تونس را بسیار مورد توجه قرار دادند چراکه این حوادث می تواند بر روند نزاع عربی - اسرائیلی تاثیر بسزایی بگذارد. از حیث این اهمیت سیاسی و استراتژیک حوادث مصر از سوی دولت های بیگانه و عربی بسیار مورد توجه قرار گرفته به گونه ای که برخی از آنان از این حوادث و سقوط رژیم حسنی مبارک بسیار به خود می لرزند.

"حسن طوالبه" نویسنده این مقاله درادامه سه گروه را بر می شمرد که از سقوط مبارک بسیار هراسان و نگران هستند: اول: دولت آمریکا چرا که دراین صورت گروه های اسلامی قدرت را در مصر به دست می گیرند و این همان چیزی است که آمریکا را به سختی می اندازد و درپی آن ادعاهای دروغین واشنگتن که خود را حامی دموکراسی نشان می داد ، برملا می شود به این علت کاخ سفید مجبور شد تا به انتقال قدرت در مصر دعوت بکند درعین حال که تمایل دارد تا مبارک مصری ها را راضی نگه دارد و برمسند قدرت باقی بماند. همچنان که آمریکا از لغو معاهده کمپ دیوید با رژیم صهیونیستی و درنهایت تغییر اوضاع خاورمیانه نگران است.

دوم: رژیم صهیونیستی است که از سقوط رژیم مبارک بسیار واهمه دارد چراکه اگر قدرت جدید درمصر صلح کذایی را با این رژیم رد کند باردیگر جبهه مصر علیه صهیونیست ها فعال می شود و به این موضوع هم مرز بودن مصر با نوارغزه را که حماس بر آن تسلط دارد نیز باید افزود. اسرائیلی ها از مدت ها پیش درفکر حمله مجدد به نوارغزه هستند که اگر رژیم مبارک تغییر کند این دسیسه هم بی نتیجه باقی می ماند.

سوم: رژیم های عربی همانند مبارک. هرکدام از این رژیم ها اگر تصور کند که از این سرنوشت به دور می ماند کاملا دراشتباه است وباید بداند که از این حوادث تحلیلی درستی ندارد همچنان که تاریخ را نیز درست مطالعه نکرده است. به طوری که تاریخ به ما آموخته حاکمان مستبد سرنوشتشان نابودی، قتل یا فرار است و این رژیم ها از این حوادث کاملا نزدیک درس نگرفته اند به گونه ای که کشورهای غربی دست از حمایت از هم پیمان ومزدورانشان در لحظه ای که ایفای نقش سیاسی شان درمنطقه به پایان رسید، برداشته اند مثالهای فراوانی دراین زمینه وجود دارد که ازجمله آن "مارکوس" درفیلیپین و "محمدرضا" پهلودی درایران و سرانجام هم "زین العابدین بن علی" درتونس است.

العرب الیوم درپایان تاکید می کند: همچنین از تاریخ آموخته ایم که رژیم های ظالم و مزدوران بیگانگان بی هیچ تردیدی به زباله دان تاریخ می پیوندند و این زباله دان ها همچنان درحال پر شدن از شمار زیادی از مزدوران و عاملان غربی است.

کد خبر 1248590

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha