۱۹ بهمن ۱۳۸۹، ۱۱:۱۶

نشست داستان کوتاه انقلاب-2/

گلایه‌های یک داستان‌نویس / دستمزدم کمتر از آبدارچی آن اداره بود

گلایه‌های یک داستان‌نویس / دستمزدم کمتر از آبدارچی آن اداره بود

مجید پورولی گفت: متاسفانه در شرایطی هستیم که هیچ کاری برای ادبیات و فرهنگ انقلاب انجام نمی‌شود و نویسنده متعهد برای ادامه حیات باید به‌گونه‌ای که از او خواسته می‌شود بنویسد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست بررسی داستان کوتاه انقلاب اسلامی  دیروز دوشنبه 18 بهمن با حضور محمدعلی گودینی، علی الله سلیمی و مجید پورولی کلشتری در سرای اهل قلم برگزار شد.

مجید پور ولی کلشتری داستان‌نویس در این جلسه گفت: داستان‌نویسی درباره انقلاب این نیست که داستانی بنویسیم که در آن یک انقلابی بدود و یک ساواکی به دنبالش باشد تا او را دستگیر کند. اگر اثری درباره آرمان‌های مردم، آرمان‌های امام(ره) و انقلاب بنویسیم یا اگر درباره فساد اقتصادی یا انحراف فلان وزیر از مسیر انقلاب نوشتیم، می‌توانیم ادعا کنیم داستان انقلابی نوشته‌ایم.

این نویسنده گفت: اگر من را نویسنده نسل سومی محسوب کنیم، من و هم نسلانم زیر سایه امیرحسین فردی،‌ محمدرضا سرشار و ... دیده نشدیم و تا وقتی این بزرگان مدیر باشند ما نمی‌توانیم خودی نشان دهیم چون باید به انقلاب طوری نگاه کنیم که مدیران می‌پسندند. اگر بخواهی نگاه شخصی به انقلاب داشته باشی باید به سراغ ناشر خصوصی بروی که هیچ‌یک از ناشران خصوصی علاقه‌ای به انتشار کتابهای انقلاب و دفاع مقدس ندارند.

اگر تو را بپسندند کتابت به ویترین راه می‌یابد

کلشتری افزود: تنها بنیاد حفظ آثار و ناشران دولتی باقی می‌ماند که باید برایشان آن‌طور که می‌خواهند بنویسی. می‌خواهم از تنهایی نسل سوم نویسندگان انقلاب سخن بگویم. ابتدا باید بتوانی با افراد ارتباط برقرار کنی چون فنون و مهارت‌های داستان‌نویسی در اولویت دوم و سوم هستند. اگر مدیران در برقراری ارتباط تو را بپسندند، کتابت به ویترین کتابفروشی‌ها راه می‌یابد.

نویسنده داستان "فرزندان قابیل" گفت: در شرایطی هستیم که مذهبی‌ترین برنامه تلویزیون ما را ترکیه با سریال "کلید اسرار" تامین می‌کند. صدا و سیمای کشور انقلابی ما اثر انقلابی ندارد. من به تمام اصول انقلاب و ولایت فقیه پایبندم و بیان این موضوعات را وظیفه خود می‌دانم چون می‌بینم که با بودجه دولت به ضرر دولت کار می‌شود.

رمانم بعد از 17 بازنویسی به قیمت ناچیزی خریداری شد

وی گفت: یکی از ناشران دولتی یک رمانم را بعد از 17 بار بازنویسی و وقتی که رحیم‌پور ازغدی، احمد شاکری، راضیه تجار و... آن را خواندند به قیمت 300 هزار تومان از من خرید. از مسئولان آن انتشارات پرسیدم حقوق آبدارچی این اداره در ماه چقدر است؟ گفتند 450 هزار تومان و من از این اختلاف حقوق حیران ماندم.

این سخنان کلشتری با واکنش علی‌الله سلیمی مدیر جلسه روبرو شد و گفت: لطفا اسم افراد یا نهادها را در این جلسه نبرید چون در این جلسه حاضر نیستند تا از خود دفاع کنند.

سخنان سلیمی نیز با واکنش یکی از حضار جلسه روبرو ش که گفت: آقای کلشتری ابتدای جلسه گفتند که قصد انتقاد دارم و این سخنان، مواضع شخصی من است اما شما خط‌ کش به دست گرفته و می‌گویید فقط در این چارچوب صحبت بکن!

انقلاب هنوز به میدان انقلاب نرسیده است

کلشتری در ادامه سخنانش گفت: امام(ره) قصد صدور انقلاب را داشت اما متاسفانه با وضعیت فعلی انقلاب هنوز به میدان انقلاب نرسیده است. در این خیابان تنها دو کتابفروشی کوچک به فروش کتابهای انقلاب و دفاع مقدس مبادرت دارند. متاسفانه به من گفتند تا با فلان شخص سلام علیک نداشته باشی در فلان جشنواره برنده نخواهی شد. دردناک است که برای انقلاب هیچ کار درستی انجام نمی‌شود. در این عرضه تضاد و تناقض بسیار زیاد است و نمی‌دانی رشته کار به دست کیست!

یکی از حاضران در مجلس در واکنش به مسائل مطرح شده در این نشست گفت: من یک نویسنده آزاد هستم و با ناشران خصوصی کار می‌کنم. به نظرم کتابهای ما نویسندگان آزاد، انقلابی‌تر، اخلاقی‌تر و مذهبی‌تر از کتابهای شماست. شما با توجه به این که سال گذشته هم از این حرفها زدید ولی باز از شما دعوت می‌کنند تا به عنوان منتقد در این جایگاه سخن بگویید. چرا ناشکری می‌کنید.

در ادامه و با توصیه سلیمی مسیر بحث دوباره به سمت تاریخ داستان کوتاه انقلاب برگشت و گودینی و پورولی کلشتری به بیان نظرات خود در این زمینه پرداختند.

کد خبر 1248673

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha