به گزارش خبرنگار مهر، فردین صاحبزمانی امسال با فیلم "چیزهایی هست که نمیدانی" در بخش نگاه نوی بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد. این فیلم در جشنواره بینالمللی کارلو وی واری جایزه ویژه هیئت داوران را از آن خود کرد و تاکنون در جشنوارههای متعدد خارجی به نمایش در آمده است.
*خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ و هنر: از آغاز جشنواره آیا فیلم "چیزهایی هست که نمیدانی" را با مخاطبان در سینماهای مردمی دیدهاید. استقبال از فیلم در جشنوارههای خارجی چطور بود؟
فردین صاحبزمانی: بله. چند شب گذشته مخاطبین فیلم را با مردم دیدهاند و از آن استقبال کردند. هیچ کدام از آنها حتی سالن را ترک نکردند و تا پایان فیلم را دنبال کردند. در جشنواره کارلو وی واری بیشتر مخاطبان دانشجویانی بودند که از نقط مختلف اروپا به دیدن فیلم آمده بودند. در این رویداد حتی ایرانیها حضور داشتند. آنها استقبال فوقالعادهای از فیلم کردند و با توجه به اینکه برخی صحنههای فیلم کاملا ایرانی است اما با همه سکانسها ارتباط برقرار کردند.
مهتاب کرامتی و علی مصفا در نمایی از فیلم
*ایده اولیه فیلم "چیزهایی که نمیدانی" چگونه شکل گرفت؟
- ایده اولیه متعلق به جمشید آهنگرانی بود که من و پیام یزدانی نگارش آن را بر همین اساس آغاز کردیم. وقتی متن آماده شد آقای آهنگرانی متعقد بود که از ایده اصلی فاصله گرفته است و راضی نبود. اما از آنجا که ما در دفتر خانم حکمت مشغول نوشتن بودیم، ایشان پس از خواندن فیلمنامه از آن استقبال کرد و من برای ساخت بازنویسی مجدد روی فیلمنامه انجام دادم.
* فیلم بیشتر درباره روزمرگی زندگی و تنهایی آدمها است.
- فضای فیلم بیشتر بر روی محور شخصیت اصلی فیلم با بازی علی مصفا است. وی دچار وازدگی از جامعه است و منزوی شده است. بیشتر داستان درباره روزمرگی او است. فضای فیلم متفاوت از روال سینمای ایران است، تا حدودی روایت غیرکلاسیک است.
به عقیده من این فیلم فقط یکبار امکان ساخته شدن داشت و حتی فیلم بعدی من هیچ ربطی به این کار نخواهد داشت. به همین دلیل معتقدم که کار نویی در سینمای ایران محسوب میشود که غیر قابل تکرار است. به هر حال شخصیتها و داستان این فرم روایت را میطلبید.
* یکی از ویژگیهای فیلم فیلمبرداری متفاوت آن است که توسط هومن بهمنش انجام شده است.
- فکر میکنم با توجه به اینکه فیلمبرداری این فیلم در خیابانهای تهران و در شب انجام شده و بیشتر دوربین در ماشین قرار دارد، یک کار متفاوت در سینمای ایران باشد. ما قبل از اینکه به این فضا و نورپردازی در فیلم برسیم با بهمنش چندین فیلم ایرانی و خارجی دیدیم تا به نتیجه مورد قبولی برای کار رسیدیم. بهمنش فیلمبردار بسیار خوبی است و خوشبختانه تمام ویژگیهای تصویری در تبدیل به 35 به خوبی حفظ شده است.
* هنگام نگارش فیلمنامه به حضور علی مصفا، لیلا حاتمی و مهتاب کرامتی فکر میکردید؟
- همان ابتدا این سه بازیگر برای من غیر قابل جایگزین بودند. این بازیگران توانایی، فیزیک و نزدیکی بسیار به نقشها داشتند و مطمئنم انتخابهای درستی بودند.
- - - - - - - - - - - -
گفتگو: بیتا موسوی
نظر شما