به گزارش خبرنگار مهر در قزوین یازدهمین کنگره بیوشیمی ایران عصر سه شنبه در دانشگاه علوم پزشکی قزوین آغاز به کار کرد.
در اولین روز این کنگره محمد تقی خانی با اشاره به اینکه عدم حضور متخصصان در آزمایشگاههای بیمارستانهای آموزشی موجب افت کیفیت فارغ التحصیلان بیوشیمی شده است، گفت: سیاست انجمن بیوشیمی بر این است که کنگره های خود را با کمک دانشگاههای علوم پزشکی برگزار کند و در جهت بالا بردن سطح کیفیت خدمات آزمایشگاهی در بیمارستانهای کشور تلاش کند.
این استاد بیوشیمی دانشگاه تربیت مدرس تهران، نبود آزمایشگاه های تخصصی و عدم حضور افراد متخصص در آن را اصلی ترین علت افت کیفی فارغ التحصیلان بیوشیمی در دانشگاه های علوم پزشکی برشمرد و تصریح کرد: متأسفانه در بخش های مختلف آزمایشگاه ها از جمله بخش بیوشیمی و ایمونولوژی یک متخصص هم نداریم در صورتی که تقویت آموزش دانشجویان بیوشیمی تنها با حضور اساتید همان حوزه امکان پذیر است.
رئیس انجمن بیوشیمی ایران در ادامه با بیان قدمت 50 ساله انجمن بیوشیمی ایران در مورد دستاوردهای این انجمن گفت: بویژه در چند سال اخیر تولید محصولات تشخیص آزمایشگاهی و کیتهای تحقیقاتی با کمک این انجمن انجام شده و همکاران ما اکثر کیتهای آزمایشگاهی را تولید می کنند که از دستاوردهای مهم است که علاوه بر آن در تولید دیگر محصولات دارویی و تشخیص در زمینه های دیگر هم کمک موثری شده است و بسیاری از محصولاتی که امروز تولید می شود خوشبختانه در همین چند سال اخیر انجام گرفته است.
ابوترابی فرد: توسعه علمی مهمترین دستاورد نظام است
حجت الاسلام ابوترابی نائب رئیس مجلس شورای اسلامی هم بالاترین دستاورد نظام بعد از توسعه و استقلال سیاسی را توسعه علمی در کشور دانست و افزود: در برنامه پنجم توسعه اقدامات مناسبی برای شناخت نقاط ضعف و دستیابی به راهکارهای مناسب با هدف ارائه خدمات مطلوب با هزینه کمتر صورت می گیرد.
به گفته سیرتی دبیر علمی یازدهمین کنگره بیوشیمی ایران از 50 مقاله ثبت نام شده در این کنگره 292 مقاله پذیرفته شده که 42 مقاله آن در مدت سه روز برگزاری کنگره به صورت سخنرانی و بقیه به صورت پوستر ارائه خواهد شد.
علی اکبر زینالو رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم در مراسم آغاز به کار این کنگره گفت: دانشگاه علوم پزشکی قزوین میزبان متخصصانی است که با تلاش علمی در پیشرفت همه جانبه کشور نقش مهمی ایفا کرده و با آموزش، پژوهش و تربیت محققان با نشاط، دین خود را به این مرز و بوم ادا می کنند.
وی اظهار داشت: بدون شک حضور جمع کثیری از صاحب نظران داخلی و ارائه دستاوردهای علمی در این کنگره، شرایط ویژه ای را پدید می آورد تا علاقمندان با بهره مندی از آن بر غنای هرچه بیشتر فعالیتهای علمی خود بیفزایند.
این مسئول اضافه کرد: این کنگره همچنین فرصتی را ایجاد می کند تا دانشمندان و پژوهشگران کشور نتایج تحقیقات خود را در حوزه علم و تکنولوژی در محورهای کنگره به بحث و گفتگو گذاشته و از تجربیات و دانش یکدیگر هم بهره مند شوند.
زینالو، مارکرهای بیوشیمیایی بیماریها، روشهای نوین تشخیص در بیوشیمی بالینی، مبانی مولکولی بیماریها (تشخیص و درمان)، دستاوردهای ملی تولید محصولات نوین در تشخیص و درمان بیماریها، بیولوژی سلولی و مولکولی، بیوشیمی سرطان را محورهای کنگره سراسری بیوشیمی ایران برشمرد.
وی همچنین از برگزاری کارگاه طراحی دارو از طریق اتوداک، کارگاه آشنایی با تکنیک کشت سلول و کارگاه طراحی پرایمرها و پروب های PCR و Real-time PCR در حاشیه این کنگره در دانشگاه علوم پزشکی قزوین خبر داد.
کنگره سراسری بیوشیمی ایران از 19 تا 21 بهمن ماه سالجاری با حضور استادان، اعضای هیئت علمی و دانشجویان رشته بیوشیمی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار می شود.
دکتر تقی خانی در ادامه با بیان اینکه در تمام دنیا ابداع بهترین روش های جدید آزمایشگاهی توسط بیمارستان های آموزشی صورت می گیرد، گفت: در ایران به دلیل کمبود امکانات و بودجه های آزمایشگاهی ابداعات جدیدی انجام نشده و تا زمانی که این مشکل برطرف نشود این چرخه معیوب که افراد کم سواد دانشجویان کم سواد تربیت می کنند، ادامه دارد.
نظر شما