به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، محمد قریشی صبح پنجشنبه در نشست مطبوعاتی که در دفتر امور طیور جهاد کشاورزی برگزار شد، بیان داشت: یکی از بسته های حمایتی طرح هدفمند شدن یارانه ها پروژه بهینه سازی مصرف سوخت است که با اطلاع رسانی و ارائه توضیحات لازم به بهره برداران استقبال مطلوبی از طرح بهینه سازی مصرف سوخت در مرغداریها صورت گرفت به نحوی که 89 نفراز مرغداران هرمزگانی متقاضی بهینه سازی مصرف سوخت واحدهای مرغداری خود هستند.
قریشی افزود: این میزان تقاضا در حالیست که سهمیه بهینه سازی مصرف سوخت در سال جاری ارائه تسهیلات به 75 نفر از متقاضیان است.
وی ادامه داد: بر اساس ابلاغیه اولیه سهم استان هرمزگان برای بهینه سازی مصرف سوخت مرغداریها41 میلیارد ریال در قالب تسهیلات است که این اعتبار از دو طریق بانک عامل و یا صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در اختیار مرغداران قرار می گیرد.
وی ابرازداشت: اگر این تسهیلات از طریق بانک ارائه شود حدود 70 تا80 درصد سهم بانک و 20 تا 30 درصد از آورده شخصی خواهد بود البته بستگی به دستورالعمل ابلاغی خواهد داشت که به زودی اعلام می شود و اگر از طریق صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی این کمکها صورت گیرد، 30 درصد از کل سرمایه نصب تجهیزات بهینه سازی مصرف سوخت سهم صندوق به عنوان یارانه و مابقی از آورده شخصی است.
وی خاطرنشان کرد: برای هر واحد مرغداری به ظرفیت متوسط 14 هزار قطعه 550 میلیون ریال جهت بهینه سازی برآورد شده که از مجموع مبلغ 12 میلیون و500 هزار تومان برای بهسازی تجهیزات گرمایشی و 38 میلیون تومان به منظور بهسازی تاسیسات و نصب تجهیزات هوادهی و چهار میلیون و500 هزار تومان باقیمانده نیز برای نصب اتوماسیون تهویه در نظر گرفته شده است.
به گفته قریشی، در روزهای اول اجرای طرح هدفمندی یارانه ها بر خلاف تصور، قیمت جوجه یک روزه کاهش یافت و مدیریت امور دام با مطلع کردن صاحبان واحدهای مرغداری از کاهش جوجه ریزی و کاهش قیمت جوجه یک روزه آنها را به جوجه ریزی ترغیب کرد.
وی اظهارداشت: با اطلاع رسانی سریع در این زمینه به مرغداریهای استان این مسئله موجب شد که صاحبان واحدهای مرغداری به موقع اقدام به جوجه ریزی نموده و جوجه ریزی این واحدها در دی ماه افزایش یابد.
مدیر امور طیور جهادکشاورزی هرمزگان اضافه کرد: میزان جوجه ریزی در دی ماه سال جاری در واحدهای مرغداری هرمزگان به یک میلیون و 94 هزار و 565 قطعه رسید و این در حالیست که میزان جوجه ریزیهای دی ماه سال گذشته 530 هزار قطعه بوده است.
قریشی بیان داشت: اطلاع رسانی به واحدهای مرغداری در دیماه جاری از طریق سامانه اطلاع رسانی به شماره 30007061008484 انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: این سامانه آخرین اطلاعات راجع به وضعیت جوجه ریزی در شهرهای مختلف استان را در اختیار مرغداران قرار می دهد، که با داشتن این اطلاعات مرغداران می توانند برنامه ریزی لازم جهت کشتار بموقع داشته باشند و از ایجاد ترافیک مرغهای پرورش یافته درپشت کشتارگاه جلوگیری شود.
وی ابرازداشت: به منظور اطلاع از آخرین وضعیت جوجه ریزی در شهرهای استان در سامانه اطلاع رسانی برای بندرعباس کد دو، بستک کد سه، بندرلنگه کد چهار، پارسیان کد پنج، جاسک شش، حاجی آباد کد هفت، خمیر کد هشت، رودان کد 9، قشم کد 10 و میناب کد 11 در نظر گرفته شده و می توان از این طریق از وضعیت جوجه ریزی دو ماه اخیر مرغداریها مطلع شد.
نظر شما