۲۳ بهمن ۱۳۸۹، ۱۲:۵۲

خرامان:

جشنواره "شهید غنی‌پور" اسیر جریان خاصی نشده است

جشنواره "شهید غنی‌پور" اسیر جریان خاصی نشده است

مصطفی خرامان جایزه "شهید حبیب غنی‌پور" را قدم مؤثری در ادبیات داستانی دانست و گفت: این جایزه بسیار موفق عمل کرده است و توانسته بدون اینکه اسیر شخص و جریان خاصی شود راهش را بیابد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این نویسنده عنوان کرد: برگزاری هر جشنواره‌ای نیازمند ایده‌ها و خلاقیتهای فکری و اجرایی است که به نظرم جایزه "شهید غنی‌پور" در این زمینه از کلیشه‌های موجود تا حدی دور شده است و اصول خود را دنبال می‌کند.

وی افزود:‌ پس از انقلاب جایزه‌ها و جشنواره‌های بسیاری با موضوع ادبیات دفاع مقدس،  فعالیت کرده‌اند اما جایزه "شهید غنی‌پور" نوآوری خوبی دارد.

خرامان نویسنده را پژوهشگری خلاق دانست و تصریح کرد:‌ هر نویسنده‌ای باید در موضوعات و میدانهای مختلف مطالعه کند تا بتواند افراد متفاوت را به تصویر بکشد، حتی به نظر من نویسنده باید پژوهشهای کتابخانه‌ای و میدانی فراوانی داشته باشد.

وی با اشاره به مشکلات و مسائل داوری عنوان کرد: من به شخصه تجربه داوری داشته‌ام و می‌دانم برای برگزیدن یا کنار گذشتن اثری باید چه دشواریهایی را از سر گذراند و چه میزان کتاب را ارزیابی کرد.

نویسنده کتاب "مزه زندگی" از فرمهای داوری به عنوان شاخص ارزشگذاری داوری یاد کرد و گفت: سیاست جشنواره‌های مختلف متفاوت است، بعضی‌ها بر اساس فرمهای داوری کار را پیش می‌برند، برخی دیگر هم خودشان به عنوان کارشناس کار را قضاوت می‌کنند که هر کدام از این دو روش ویژگی خود را دارد.

خرامان با اشاره به دشواریهای نوشتن زندگینامه‌های داستانی گفت: نوشتن این آثار از رمان یا داستان‌پردازی دشوارتر است، زیرا در زندگینامه داستانی، قصه مبتنی بر زندگی یک شخص است که اگر خوب از کار در نیاید ارزش آن فرد را پائین می‌آورد.

دهمین جایزه "شهید حبیب غنی‌پور" اسفند ماه سال جاری و همزمان با ایام شهادت آن شهید برگزار می‌شود.
 

کد خبر 1251835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha