عباس شهدی کومله در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به راهبردی بودن محصول برنج در کشور، بر ضرورت خودکفایی این محصول تاکید کرد وافزود: برنج پس از گندم بعنوان دومین محصول راهبردی کشور و جهان از اهمیت ویژه ای درامر تغذیه و امنیت غذائی بر خوردار است.
رئیس موسسه برنج کشور گفت: فعالیت های این موسسه که جنبه راهبردی دارد طی تحقیقاتی به راهکارهای دست یافته که به کمک آن می توان در مرحله نشاکاری برنج، زمین را تنها با کمی نمناکی کشت کرد.
وی در خصوص اینکه کشت برنج برای رشد مطلوب به چه شرایطی نیاز دارد، اظهارداشت: برنج محصول نواحی مرطوب استوایی و نیمه استوایی و بطور نسبی گرم یا معتدل است و در مناطقی که بارندگی سالانه حدود هزارمیلیمتر باشد، بخوبی سازگاری نشان داده و محصول تولید می کند.
شهدی کومله به فاکتورهای رشد مطلوب برنج اشاره کرد و گفت: فاکتورهای بسیار زیادی در رشد مطلوب برنج دخالت دارند که بیشتر به دو دسته عوامل غیرقابل کنترل و قابل کنترل تقسیم می شوند.
وی خاطرنشان کرد: برنج از نظر اکولوژیکی و دامنه زیست از نظر رژیم رطوبتی، گستردگی خاصی دارد یعنی از حالت آپلند تا حالت غرقابی کشت می شود که این نشان دهنده اهمیت اکولوژیکی این گیاه است.
رئیس موسسه برنج کشورگفت: برنج در شرایط کشت آبی بیشترین نیاز آبی را در مراحل اولیه رشد بعد از نشاکاری با هدف رشد حداکثری رویشی و نیز غلبه بر علف های هرز در ابتدای رشد و نیز در مرحله تلقیح و دانه بندی دارد و کم آبی در این مراحل می تواند خسارت و نقصان جدی محصول را به دنبال داشته باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه در شرایط کم آبی و خشکسالی جدی باید حداقل آب مورد نیاز برای برنج تامین کرد، یادآورشد: در این مراحل بحرانی مدیریت آبیاری باید به نحوی باشد که ذخیره لازم آب برای آبیاری در مراحل حیاتی گیاه در اختیار تولید کنندگان باشد.
نظر شما