به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، مرز لرستان و چهارمحال و بختیاری را رودخانه ای به نام رودبار پیوند داده است. رودخانه ای خروشان و سخت که مردم منطقه هم از آن خاطرات خوش دارند و هم خاطرات تلخ.
خاطرات تلخی از کابوس "گرگر" و روستائیانی که سالها مجبور بودند برای عبور از این رودخانه به آب بزنند یا جان را می دادند یا انگشتان دستشان را.ولی امروز به برکت همت مسئولان دولت دهم این مشکل در این روستا رفع شده تا علاوه بر رفع مشکلات دو روستای "چال فهره" و "چین" استانهای لرستان و چهارمحال و بختیاری به هم پیوند بخورد.
روستای چال فهره - آخرین نقطه لرستان
پیش از رفتن به منطقه با مدیرکل راه و ترابری استان لرستان به گفتگو می نشینیم. عباس رضایی ایجاد این پل و رفع مشکلات روستاهای منطقه را یکی از آرزوهای دوران مدیریتی خود می داند و خرسند است که بالاخره این پروژه به نتیجه رسیده است.
وی در مورد ویژگیهای این پل خرپایی می گوید: با ساخت این پل که با طول دهانه 81 متر بزرگترین پل خرپایی دو طبقه کشور محسوب می شود، شهرستان الیگودرز به استان چهارمحال و بختیاری متصل خواهد شد.
رضایی وزن پل چال فهره را 230 تن، ارتفاع آن را از کف رودخانه 31 متر و عرض آن را 5.5 متر اعلام می کند و ادامه می دهد: پل خرپایی چال فهره با بهره گیری از دانش فنی پیشرفته، قابلیت تحمل 70 تن بار را خواهد داشت.
مدیرکل راه و ترابری استان لرستان بخش بشارت را از مناطق محروم لرستان می داند و می گوید: تا دو سال قبل اهالی روستای چال فهره برای تردد از گرگر استفاده می کردند که خطرات زیادی داشت و موجب قطع انگشتان برخی از اهالی شده بود.
ایجاد بزرگترین پل خرپایی کشور در شعف کودکان روستایی
رضایی ادامه می دهد: ولی با تخریب "گرگر" در اثر طغیان رودخانه رودبار، پل کوچکی در فاصله سه کیلومتری روستا ساخته شده که از مسیری مالرو و پر خطر عبور می کرد و برای کودکان و زنان قابل استفاده نبود.
وی می گوید: در نهایت تصمیم گیری برای ساخت این پل در سال 1387 در جلسه شورای اداری شهرستان الیگودرز در روستای بزنوید مرکز بخش بشارت صورت گرفت و امروز شاهد به نتیجه رسیدن بزرگترین پل خرپایی کشور در این روستای دورافتاده هستیم.
برای رفتن تا روستای بزنوید و چال فهره در مرز استان لرستان باید بیش از 100 کیلومتر را از مرکز شهرستان الیگودرز طی کرد تا به بخش بشارت رسید. ابتدا هدفمان از رفتن به این روستا دیدن بزرگترین پل خرپایی کشور در این روستای دورافتاده بود ولی پس از صحبت با بخشدار بشارت تصمیم گرفتیم همزمان با راهپیمایی 22 بهمن جشن پیروزی انقلاب را با اهالی این بخش محروم و دورافتاده سهیم شویم.
رودخانه رودبار در فصل کم آبی
آنچه برایمان بیش از هر چیزی جالب و ستودنی بود راهپیمایی مردم در این روستای دورافتاده و محروم بود که همگام با سایر مردم در جای جای کشور پیروزی انقلاب را به جشن نشسته بودند و با حضور خود با همه آرمانها و اصول نظام بار دیگر بیعت کردند.
اینجا هرچند هنوز محروم است ولی به برکت انقلاب اسلامی از برخی خدمات از جمله برق و راه دسترسی برخوردار شده است و امید می رود به زودی از نعمت آب آشامیدنی سالم برخوردار شود.
به بخشداری بشارت می رویم تا با بخشدار این بخش که به تازگی منصوب شده و به گفته مردم منطقه در همین مدت کوتاه منشا خدمات خوبی بوده است گفتگو کنیم. غلامرضا لونی به نوعی یکی از جوانترین بخشداران استان محسوب می شود و چون خود اهل شهرستان الیگودرز است به خوبی با مشکلات مردم این منطقه آشنایی دارد.
به همراه بخشدار بشارت و مدیر اداره راه شهرستان الیگودرز برای دیدن بزرگترین پل خرپایی کشور در دورترین نقطه استان لرستان در مرز چهارمحال و بختیاری می رویم.
مراحل نصب پل چال فهره
بخشدار بشارت در طول مسیر تا روستا برایمان از حضور کمتر از 6 ماهه خود در این بخش و مشکلات روستاها می گوید و اینکه در این مدت با پیگیری های انجام شده کار راه شکافی دو محور اصلی بخش آغاز شده است.
لونی با یادآوری اینکه مسیر جاده امامزاده محمد بن حسن این بخش با مشکلات زیادی مواجه بوده است، ادامه می دهد: خوشبختانه کار احداث راه دسترسی مناسب در دست اجراست که امید می رود به زودی به سرانجام برسد.
وی به دیگر مشکلات بخش بشارت اشاره می کند و می گوید: متاسفانه در طول سالهای طی شده از انقلاب در این بخش تنها یک روستا دارای آب شرب سالم شده است که با پیگیری های انجام شده در دولت دهم 15 پروژه آبرسانی در این بخش آغاز شده است.
بخشدار بشارت به وضعیت آب و هوایی و صعب العبور بودن این بخش دورافتاده اشاره می کند و با یادآوری اینکه در برخی از مناطق این بخش ارتفاع برف به 6 متر می رسد، ادامه می دهد: متاسفانه کار عمرانی در این بخش به دلیل بارشهای سنگین برف کار دشواری است.
پلی برای رهایی از کابوس "گرگر"
از بخشدار راجع به پل چال فهره و مشکلات روستائیان پیش از احداث پل می پرسیم. لونی در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان می کند: چال فهره یکی از روستاهای بخش بشارت است که سالها به دلیل نبود پل بر روی رودخانه رودبار با مشکل تردد مواجه بوده است.
وی به وقایع ناگوار رخ داده در این بخش به دلیل استفاده از گرگر اشاره می کند و می گوید: ما چندین مورد از قطع انگشتان دست به خاطر استفاده از گرگر را داشتیم.
بخشدار بشارت با اشاره به پیگیریهای انجام شده برای احداث پل، ادامه می دهد: با احداث این پل شهرستان الیگودرز در استان لرستان به شهرستان کوهرنگ در چهارمحال و بختیاری متصل می شود.
وی تعداد جمعیت روستای بزنوید در مرکز بخش بشارت را 115 خانوار ذکر می کند و می گوید: این در حالیست که روستای چال فهره دارای بیش از 65 خانوار است.
رئیس اداره راه و ترابری شهرستان الیگودرز نیز در این رابطه به خبرنگار مهر می گوید: این پل دو روستای "چین" و "چال فهره" در دو استان چهارمحال و بختیاری و لرستان را به هم وصل می کند.
مرز لرستان و چهار محال و بختیاری
داریوش حسینی با تشریح ویژگیهای این پل خرپایی ادامه می دهد: با توجه به سخت گذر بودن منطقه، قطعات پل با استفاده از ماشین آلات سنگین اداره راه و ترابری شهرستان الیگودرز به روستای بزنوید منتقل و با هزینه بالغ بر دو میلیارد تومان تکمیل شد.
وی با اشاره به تخریب "گرگر" مورد استفاده اهالی روستا بر اثر بالا آمدن آب رودخانه رودبار، ادامه می دهد: بعد از تخریب گرگر روستائیان از راه مالرویی که با روستا 1.5 کیلومتر فاصله دارد استفاده می کردند که تردد در این مسیر به سختی امکان پذیر بود.
وی با یادآوری اینکه با احداث این پل خرپایی مشکل تردد روستائیان به طور کامل رفع شده است، عنوان می کند: از طریق این پل علاوه بر تردد افراد امکان تردد خودروهای سبک و سنگین نیز وجود دارد.
مردم روستای "چال فهره" نیز با دیدن خبرنگار مهر از احداث پل با رضایتی عمیق تشکر می کنند و از خاطرات تلخ رودخانه "رودبار" حرف ها دارند. از روستائیانی که انگشتان دست خود را در کابوس "گرگر" از دست داده اند تا آنهایی که در آب رودخانه غرق شدند و به جای به آب زدن و عبور از رودخانه جانشان را به آب دادند. آنها مشکل آب آشامیدنی را یکی از مشکلات بزرگ این روستا می دانند و خواستار توجه ویژه مسئولان به رفع این مشکل هستند.
سفر به روستایی در آخرین نقطه لرستان و جایی که خاک استان لر نشین دیگری آغاز می شود پر از خاطرات تلخ و شیرینی بود که برای نوشتن از آنها مجالی بیش از یک گزارش می طلبد. خاطرات شیرینی از مردمی که همزمان با 22 بهمن همدل و همراه با دیگر مناطق کشور در روستا و مرکز بخش راهپیمایی کردند و شعار "خونی که در رگ ماست، هدیه به رهبر ماست" سر دادند. خاطرات شیرینی از همت مسئولانی که تلاش کردند در دولت دهم مشکل دو روستای محروم با احداث یک پل خرپایی بزرگ حل شود و خاطرات تلخی از محرومیت روستایی هر چند دور ولی نزدیک...
به همت مسئولان و با پیگیری بخشدار جوان این بخش آبادانی در بخش محروم بشارت آغاز شده است ولی هنوز تا رفع محرومیت از این بخش فاصله زیادی در پیش است که نیازمند همت مضاعف و کار مضاعف در این زمینه است.
گفته می شود که همزمان با سفر سوم ریاست جمهوری مراسم افتتاح رسمی این پل به عنوان بزرگترین پل خرپایی کشور برگزار می شود که امید می رود با حضور دکتر احمدی نژاد در بخش محروم بشارت زمینه رفع مشکلات دیگر ساکنان این روستاها رفع شود.
......................................
گزارش: صدیقه حسینی
نظر شما