تراب محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: کارشناسان بخش ثبت آثار استان پرونده های مختلفی را برای این جلسه آماده کرده بودند و از این میان سه پرونده به بخش ثبت معنوی اختصاص داشت که تمام این پرونده ها پس از بررسی به دلیل اهمیت و ویژگی های خاص به ثبت در فهرست آثار ملی رسیدند.
به گفته رئیس شورای ثبت استان، مراسم سی و ششمین روز فصل بهار در روستای اسفنجان، سفالگری خاک سفید زنوز، چاپ کلاقه باتیک اسکو سه اثر ثبت شده از میان میراث معنوی استان در آثار ثبتی کشور هستند.
محمدی تصریح کرد: ثبت این مجموعه ها به این معناست که آئین، رسوم، تکنیک، ویژگی ها و تمام مسائل مرتبط با این اثر، به شکل دقیق و مکتوب و همراه با مستندات حفظ و برای از بین نرفتن و احیا و گسترش آن نیز تلاش می شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در خصوص سایر نمودهای ارزشمند معنوی استان گفت: برنامه های مدونی برای معرفی و حفظ سایر آثار معنوی استان در دست اقدام داریم و در سایر جلسات ثبت آثار کشور، پرونده های دیگری را برای طی کردن مراحل ثبت ارائه خواهیم کرد.
گفتنی است، دومین همایش ثبت ملی آثار تاریخی با حضور تمام روسا و مدیران استانی، معاونان، کارشناسان ثبت و شورای عالی ثبت سراسر کشور در شهرستان چابهار برگزار شد.
نظر شما