به گزارش خبرنگار مهر، امیر حسین آرمان امسال در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر با فیلمهای "برف روی شیروانی داغ" محمدهادی کریمی، "شش نفر زیر باران" علی عطشانی و "یه حبه قند" سید رضا میرکریمی حضور دارد. وی در فیلم "قصه پریا" به کارگردانی فریدون جیرانی به ایفای نقش پرداخت که این فیلم به درخواست کارگردان از جشنواره خارج شد.
*خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ و هنر:شخصیت ماهان در فیلم "برف روی شیروانی داغ" یکی از نقشهای محوری است. البته تمام شخصیتهای اصلی در این فیلم نماینده قشرهای مختلف جامعه هستند. ماهان نماینده چه گروهی است؟
امیر حسین آرمان: من این فیلم را حدیث نفس دیدم. هر شخصیت در این فیلم نماینده طیفی از جامعه است. به طور نمونه افرادی در جامعه هستند که مثل استاد در تنهایی میسوزند و خلاف سیستم دنیا حرکت میکنند و همین موضوع باعث خلق اثر متفاوت در یک هنرمند میشود.
گروه دیگر آدمهایی که بیهویت و پوچ هستند و به دلیل پزهای روشنفکرانه و نداشتن مسیر مشخص در زندگی، جذب انرژی شخصیتهایی مثل استاد میشوند. در صورتی که این آدمها را نمیفهمند و از جنس آنها نیستند. دسته دیگر افرادی هستند که چیزی برای آنها در دنیا اهمیت ندارد مانند شخصیت برادرزاده استاد که شهاب حسینی به خوبی نقش او را بازی کرده است.
البته در این میان افرادی وجود دارند که هنوز صداقت خود را حفظ کردند و اعتقاد و علاقه آنها قلبی است و ریاکارانه عمل نمیکنند. ماهان از این گروه بود و این خصوصیت وی استاد را جذب کرده است.
امیر حسین آرمان در نمایی از "برف روی شیروانی داغ"
* فیلم "برف روی شیروانی داغ" اثری متفاوت از محمد هادی کریمی است. این همکاری برای شما اتفاق خوبی بود؟
- من در "امشب شب مهتابه" فیلم قبلی محمدهادی کریمی حضور داشتم. وقتی فیلمنامه "برف روی شیروانی داغ" را خواندم، احساس کردم کار متفاوتی است. من معتقدم فیلم مخاطب را به فکر فرو میبرد و به قضاوت دعوت میکند. شخصیت ماهان در این فیلم یک راننده آژانس است اما ما سعی کردیم از پرداختن به این شخصیت به شیوه کلیشهای فاصله بگیریم.
* درباره همکاری خود در فیلم "یه حبه قند" با سید رضا میرکریمی توضیح میدهید.
خوشحالم و افتخار میکنم در فیلمی حضور داشتم که تمام عوامل آن حرفهای بودند. این فیلم به لحاظ فیلمبرداری، کارگردانی، بازیگری و ... چندین پله از سینمای ایران فاصله دارد و کاری بود که در زمان پیشتولید و تولید کاملاً حرفهای بود. قاسم در "یه حبه قند" مانند نسیم عشق است. عشقی که در این نسل به دلیل وجود پدیدههایی چون پیامک، چت، شبکههای مجازی و ... کمرنگ شده است.
من شخصیت قاسم را بیشتر مظلوم تا مجهول میبینم. این شخصیت به خاطر مرگ دایی میآید و زمانی که با سفره عقد مواجه میشود بدون خداحافظی آنجا را ترک میکند، او به دلیل حفظ حرمت هیچ حرفی نمیزند و میرود. شرم، حیا و سادگی از ویژگیهای این شخصیت است.
* شما در فیلم "شش نفر زیر باران" در نقش متفاوتی بازی کردید. این تجربه هم از بخشهای مثبت کارنامه بازیگری شما در سال 88 است.
همه بازیگران علاقمندند در نقشهای متفاوت حضور پیدا کنند. اما به عقیده من یک بازیگر باید این تفاوت را به خوبی اجرا کند تا باورپذیر باشد. البته این متفوات ظاهر شدن در فیلم برای یک بازیگر به فیلمنامه، شیوه ساخت، شخصیت پردازیها و... ارتباط دارد.
علی عطشانی در فیلم "شش نفر زیر باران" سبک متفاوتی را دنبال کرد. نوع میزانس، دکوپاژ، زوایایی که برای دوربین در نظر گرفته شده از جنس کارهایی است که کمتر در سینمای ما ساخته میشود.
شخصیت حامد در این فیلم میتواند به نوعی یک هشدار باشد. هر کدام از آدمها ظرفیتهای مختلف دارند و هیچ کدام به یک اندازه نیست. هر فردی به میزان ظرفیتی که دارد ممکن است در شرایط خاص تصمیمی بگیرد که درست نباشد.
-------------
گفتگو: بیتا موسوی
نظر شما