به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام سید حسن ربانی قبل از ظهر دوشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم که با حضور حجت الاسلام محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری، مسئولین و شخصیت های کشوری و استانی و بزرگان حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان این که امروز بیش از هر زمان دیگری پیام انقلاب از سوی جهان اسلام دریافت شده و درصدد تحقق آن است، تصریح کرد: این گسترش پیام انقلاب که امروز در کشورهای اسلامی شاهد آن هستیم، فرصت ارزشمندی است که نیازمند یک عقبه علمی است که بتوان به خوبی آن را مدیریت کند.
وی با اشاره به اینکه این عقبه علمی باید روزآمد، تبلور یافته قرآن و ارزش های قرآنی، کاربردی و ... باشد، اظهار داشت: این جاست که ضرورت تحول در حوزه علمیه کاملا قابل درک و احساس است که اگر حوزه امروز متحول نشود به میرایی یا انزوای آن خواهد انجامید و این شکست جبران ناپذیری خواهد بود که تا 100 آینده نیز قابل جبران نیست.
ربانی با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم تا تحول در حوزه محقق شود، خاطرنشان کرد: در اینجا نقش دفتر تبلیغات برای جریانهای تحول خواه در حوزه به عنوان یک موتور محرک این تحول کاملا ضروری است و مقام معظم رهبری نیز به کرات حمایت خود را از نقش و تاثیرگذاری دفتر تبلیغات اسلامی برای بسترسازی امر تحول در حوزه و پرورش نوآوری و روزآمدی آن بیان داشته است.
حاشیه نگری و سیاست زدگی در دفتر تبلیغات وجود ندارد
رئیس جدید مرکز خدمات حوزه های علمیه با بیان اینکه دفتر تبلیغات همواره با هوشمندی، درایت و احساس ضرورت، ماموریت خود را به خوبی دنبال کرده است، در خصوص ویژگیهای برجسته دفتر تبلیغات گفت: برخورداری از هیئت امنای استثنایی از نظر کمی و کیفی، صمیمیت و همدلی در بین اعضای دفتر در تمام سطوح، نگاه به مسائل راهبردی و پرهیز از حاشیه نگری، توجه به آینده نگری، رویکرد فرهنگی و علمی و پرهیز از سیاست زدگی و ... از ویژگی های برجسته دفتر تبلیغات است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود توجه به مسائل فرهنگی و داشتن رویکرد فرهنگی در نظام جمهوری اسلامی را مورد تأکید قرار داد و گفت: بدون تردید هویت اصلی و وجه غالب انقلاب اسلامی، فرهنگی است و همین امر هم باعث شده تا روح مقاومت،بصیرت،هوشمندی و حضور در صحنه را برای ملت ایران به ارمغان بیاورد.
بعد فرهنگی رمز پیوند اقوام ایرانی
ربانی بعد فرهنگی انقلاب ایران را رمز پیوند اقوام ایرانی دانست و تصریح کرد: یعنی وحدت ملی ما در گرو وحدت فرهنگی ما است و بالاتر از آن آرمانهای بلند انقلاب اسلامی رمز جذب دلهای شیفتگان در سراسر جهان به ویژه جهان اسلام است و امروز اگر جهان اسلام به عنوان عقبه انقلاب اسلامی مطرح می باشد به دلیل همین وجه فرهنگی است.
توسعه یافتگی فرهنگی کشور با ظرفیتهای داشته متوازن نیست
رئیس سابق دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم تأکید کرد: استکبار جهانی با فهم این واقعیت با تمام توان برای مقابله با این هویت و وحدت فرهنگی بسیج شده و آن را هدف گرفته اما واقعیت این است که ما با داشتن سرمایه هایی از جمله محتوای غنی برگرفته از قرآن و عترت،ظرفیت های علمی حوزه،رهبر فرزانه، منابع انسانی حوزه فرهنگ،بسترهای فرهنگی، مردم بیدار در دوران پس از انقلاب نتوانستهایم آهنگ توسعه فرهنگ را در شان جامعه و حداقل در جبهه مبارزه با عده و عوده دشمن به پیش ببریم و این توسعه یافتگی فرهنگی در کشور با ظرفیتهای داشته، هم سو و متوازن نیست و از رشد کافی برخوردار نبوده است.
دستگاه های فرهنگی گاهی به جای همپوشانی یکدیگر خنثی کننده یکدیگرند
وی اضافه کرد: اگرچه در پی فرمایشات مکرر مقام معظم رهبری در سالهای اخیر اقداماتی صورت گرفته است اما هنوز در حوزه مدیریت فرهنگ، نیروی کارآمد، عدم شناسایی ظرفیت های فرهنگی، نبود جبهه واحد فرهنگی و عدم همپوشانی دستگاههای فرهنگی و گاهی خنثی کنندگی آنها ما دچار مشکل هستیم که باید روی آنها کار بیشتری صورت گیرد.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس سابق دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم بر ضرورت تحول در حوزه تاکید کرد و گفت: نقش دفتر تبلیغات برای جریانات تحول خواه در حوزه به عنوان یک موتور محرک این تحول کاملا ضروری است.
کد خبر 1253780
نظر شما