۲۶ بهمن ۱۳۸۹، ۸:۴۷

بیماری خاموش در استخوانهای ایرانیان لانه کرده است

بیماری خاموش در استخوانهای ایرانیان لانه کرده است

بررسیها و تحقیقات انجام شده در سطح کشور نشان می دهد که شیوع بیماری خاموش "پوکی استخوان" به سراغ افراد میانسال جامعه رفته و سنین 40 تا 50 سال را تهدید می کند به طوری که 70 درصد زنان و 50 درصد مردان بالای 50 سال کشور به این بیماری دچار شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر اسماعیل جلالی تبار، متخصص غدد با اشاره به سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور که با استانداردهای جهانی فاصله زیادی دارد، از افزایش مصرف نوشابه های گازدار و تنقلات قندی در جامعه به شدت انتقاد کرده و می افزاید: سرانه مصرف نوشابه‌های گازدار در ایران دو برابر استاندارد کشورهای اروپایی است اما سرانه مصرف شیر در کشورمان یک سوم کشورهای پیشرفته است.

سرانه مصرف نوشابه در ایران 24 لیتر و در جهان 12 لیتر اعلام شده است. در حالی که سرانه مصرف شیر در کشورمان کمتر از 80 لیتر و در کشورهای توسعه یافته حدود 300 لیتر است. افزایش وزن، پوسیدگی دندانها، پوکی استخوان و... از عوارض مصرف نوشابه های گازدار است.
 
میانگین سن ابتلا به پوکی استخوان در ایران 40 تا 50 سالگی اعلام شده است در حالی که این سن در کشورهای توسعه یافته بالای 70 سال است.
 
دکتر مرجان قطبی مسئول برنامه پیشگیری و کنترل بیماریهای عضلانی استخوانی وزارت بهداشت با اعلام اینکه 70 درصد زنان و 50 درصد مردان بالای 50 سال در ایران به نوعی دچار پوکی استخوان یا ضعف استخوان هستند، از آغاز مرحله سوم طرح جامع پیشگیری، تشخیص و درمان پوکی استخوان در کشور خبر می دهد.
 
در این طرح که به صورت مشترک توسط واحد بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت و شبکه کشوری تحقیقات استئوپروز پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران و با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی کردستان و مرکزی در حال انجام است، دو هزار و 100 نفر از افراد بالای 20 سال از نظر عوامل خطر بروز پوکی استخوان، وضعیت تراکم استخوانی و ویتامین "د" مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
 
قطبی افزود: براساس نتایج حاصل از دو مرحله قبلی  این مطالعه که در شهرهای تهران، شیراز، تبریز، بوشهر و مشهد و سپس ساری و یزد انجام شد ، بطورکلی 70 درصد زنان و 50 درصد مردان بالای 50 سال در ایران به نوعی دچار پوکی استخوان یا ضعف استخوان بوده اند.
 
مسئول برنامه پیشگیری و کنترل بیماریهای عضلانی استخوانی وزارت بهداشت اظهارداشت: پوکی استخوان در ناحیه گردن، استخوان و ران حدودا در یک درصد افراد جامعه دیده شده ولی در گروههای سنی بالاتر افزایش می یابد،‌ بطوریکه در سنین بالای 60 سال به حدود یک چهارم افراد می رسد.
 
دکتر مرضیه وحیددستجردی، وزیر بهداشت با بیان اینکه مشکلات ناشی از پوکی و یا ضعف استخوانی در زنان بیش از مردان است، عنوان داشته بود که حدود دو میلیون زن در معرض خطر شکستگی ناشی از استئوپروز در کشور هستند که نیاز به توجه جدی دارند.
کد خبر 1253979

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha